Așa o fi?

Așa o fi?

Oficial, a descins la București ca să întrebe ce este cu certificatul verde și să laude unicornul UiPath. Ceea ce chiar nu prea ține de fișa postului comisarului european pentru piața internă. Numai că, înainte de a sosi în România, Thierry Breton a condiționat toate celelalte puncte de pe agenda vizitei oficiale de solicitarea expresă de a ”da ochii” cu ”vechiul lui prieten”, Nicolae Ionel Ciucă.

Florence Parly, ”coșmarul” lui Ciucă și al lui Iohannis

Cel care a dat dovadă de un ”bădărănism” politic rar întâlnit până și pe meleagurile dâmbovițene, atunci când i-a ”sugerat” omoloagei sale franceze, de la obraz, să ”cadă la pace cu DAMEN”, dacă vrea să semneze contractul corvetelor. Iar așa după cum ”NAȚIONAL” dezvăluia încă de atunci, Florence Parly, ce cotată la Paris cu șanse uriașe de a fi prima femeie premier din Franța nu doar că i-a închis telefonul în nas generalului Ciucă, dar l-a informat imediat pe președintele Macron. Cel care, la rândul său l-a activat de îndată pe omul său de încredere de la Bruxelles, nimeni altul decât Thierry Breton.

Uite că a aflat și Iohannis că Breton este omul lui Macron

Numai că, înainte de a fi comisar european, Breton a fost CEO al ATOS, colosul francez producător de armament. Ceea ce ”combinatorul” Ciucă a aflat abia după ce Thierry Breton i-a solicitat explicații oficiale despre ”Afacerea Piranha”! Între timp însă, Angela Merkel a ajuns doar o pensionară! Iar Franța – cea care de altfel și preia președinția Consiliului European pe 1 ianuarie 2022!- își asumă deja intenția de preluare a hegemoniei asupra Uniunii, alături de noul său aliat italian. Astfel că Thierry Breton a venit de fapt la București ca să ”marcheze teritoriul” pentru noul ”mascul alfa”. Direct peste deja ”udații” Iohannis și Ciucă. Și să le readucă aminte celor doi, față în față, că Florence Parly poate fi cel mai negru ”coșmar” politic al lor, dacă mai umilesc Franța și nu se alinează noilor ”astre” europene!

Au înregistrarea șantajului!

”Florence Parly și Thierry Breton strâng lațul în Comisia Europeană” avertizam exact în urmă cu un an, pe 18 noiembrie 2020. Atunci când insistam că afrontul ministrului român al Apărării la adresa lui Florence Parly a fost înregistrat! Francezii având astfel înregistrarea ”șantajului” la care generalul Ciucă s-ar fi pretat, atunci când ministrul francez al Apărării i-a solicitat acestuia, în cadrul unei convorbiri telefonice, explicații pentru refuzul părții române de a semna contractul corvetelor! Totul după ce Naval Group câștigase definitiv atât licitația internațională, cât și contestarea acesteia în instanță de către concurentul olandez Damen. Companie la care, imediat după preluarea frâielor Ministerului Apărării Naționale de către generalul Nicolae Ionel Ciucă a fost ”plantat” bunul camarad al acestuia și fost șef al DGIA, generalul Savu. Astfel că, deja după luni întregi în care reprezentanții MApN au preferat să își pună și ”stiloul în ghips”, decât să semneze contractul corvetelor, picătura care a umplut paharul a fost ”sugestia” telefonică făcută de Ciucă lui Parly de a cădea mai întâi ”la pace” cu DAMEN!

A făcut contra vântului!

Și chiar dacă a conștientizat totuși ce urmări cel puțin diplomatice și financiare poate avea acest ”stabor” în care i-a băgat pe francezi ca să le plătească olandezilor ”taxa de șmecherie” pe o licitație deja câștigată de Naval Group, generalului Ciucă nu i-a păsat! Pentru că era pe val! Și îl avea în spate pe Mark Esper, ”săgeata” samsarilor americani de armament. Ca și pe protectoarea germană a ”comandantului suprem”. Numai că, între timp, fostul secretar american al Apărării este deja anchetat chiar pentru unele afaceri obscure cu armament. În timp ce Merkel … Cine mai este Merkel? Astfel că, da, anul trecut, Nicolae Ionel Ciucă și Klaus Iohannis au făcut ”ceva” pe Franța, pe președintele Macron, pe ministrul Parly și pe comisarul Breton! Numai că, uite că au făcut ”contra vântului”. Iar acum trebuie să repare ”răul făcut” și să ”înghită”, după cel american și german, și ”broscoiul” francez! Astfel că, după vizita lui Breton la București, viitorul ministru român al Apărării va semna cu celeritate contractul corvetelor! Chiar înainte de pensionarea lui Hăpău! SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante