Așa o fi?

Așa o fi?

Oricâtă experiență de ultras călit în ”scoaterea pe interval” a ”țestoaselor” Jandarmeriei ar avea din anii petrecuți în galerie, tot rămâne impresionantă strategia aplicată de George Simion. Cea pe care, după cum singur a mărturisit public, ” o recunosc, dar nu o regret”… Iar prima mare lovitură de imagine dată de încă surprinzătorul lider al AUR a fost că ”desantul” pe gardurile ”de protecție” ale ”trupelor civile” ale Jandarmeriei a avut loc exact la momentul potrivit pentru ca toată atenția opiniei publice să fie captată doar de el, ”providențialul” George Simion.

Astfel că nimeni nu a mai reluat nici măcar ceremonia de depunere a unei coroane de flori la Piața Universității a ”masculului alfa” Klaus Iohannis. Acesta, ca toți ceilalți lideri politici, indiferent de ”culoarea” lor fiind aruncați într-un de altfel bine meritat con de umbră, tocmai când aveau lacrimile pregătite ca să îi plângă pe martirii Revoluției. Culmea fiind că nici măcar ”scandalagioaica de serviciu” Șoșoacă nu a mai putut rupe nici măcar o ”frimitură” din atenția opiniei publice! ”Creștinii” care apărau Parlamentul deschizând ”poarta” oamenilor lui Simion exact când ”falanga Șoșoacei” plecase să depună o coroană de flori. Astfel că Simion a centrat, a dat cu capul, a apărat și a ținut scorul ”micii rebeliuni” de la Parlament. Astfel că omul care a băgat, dar a și scos, la fel de ordonat, protestatarii din curtea Palatului Parlamentului a putut anunța triumfalist că ”scorul între poporul român și Guvern a fost 1-0”!

Klaus Iohannis, lăsat singur la troiță…

Cu toate că inițiații sistemului ar miza mai degrabă pe un ”MMS – CIA, 1 – 0”! Asta dacă nu cumva se observă la VAR că a fost ”blat”…

”Follow the money: AUR, Made in China”!

Astfel titram ”lovitura” din 11 octombrie. Atunci când avertizam că tocmai disciplina de fier dovedită în plenul Parlamentului sau pe culoarele subterane ale politicii de o formațiune nou intrată în pâine i-a derutat cel mai rău pe bătrânii combinatori ai sistemului. Cei care s-au oferit astfel să ”rupă” AUR-ul și să recupereze terenul pierdut. Numai că nu s-a putut… La fel după cum nu s-a putut nici cumpărarea, la propriu, a unor parlamentari AUR care să nu se prezinte la votarea moțiunii anti – Cîțu. Atunci când Simion a declanșat un contraatac ”blitzkrieg”, prin halucinanta sesizare a DNA. Apoi a căzut și ”oferta de nerefuzat” făcută lui Sebastian Ghiță, în Serbia. Aceea de a își retrage ”voturile” pe persoană fizică pe care le-ar controla în AUR, în schimbul negocierii unei eventuale întoarceri în țară. Moment din care partea încă iohannistă a sistemului a intrat în derută, solicitând sprijinul partnerilor strategici. Iar CIA a informat deja obedientele servicii românești că ”AUR este Made in China”! Promițând chiar sprijinul necesar pentru a ”se lua urma banilor”. Ceea ce ar și explica de ce liderii AUR ”nu au pus botul” la niciuna din propunerile dâmbovițene de corupere de până acum! Numai că, așa după cum ”prognozam” în urmă cu doar două luni, AUR va juca la totul sau nimic, după tot mai posibila forțare a intrării la guvernare.

Claudiu Târziu i-a încolonat pe protestatari în spatele lui Simion

Astfel că rămâne cu atât mai mult de văzut dacă se va și putea înainta concret pe pista operativă indicată de americani, ”Follow the money”. Mai ales că obsesia CIA față de Ministerul Securității Statului din China a atins deja cote paranoice, după ce Agenția a anunțat modificarea radicală a întregii structuri și organigrame, doar pentru a își putea optimiza activitatea spre a se putea opune mai eficient MSS! Aceasta fiind Agenția de informații, securitate și poliție secretă a Republicii Populare Chineze, acoperind întreaga zonă de interese non – militare. MSS este responsabil direct de contraspionaj, informații externe și securitate politică, fiind considerat cel mai mare serviciu secret din lume. Și cu o forță financiară care deja umilește bugetul CIA sau al altor agenții occidentale. Din punct de vedere ideologic interesant fiind și că MSS este singurul serviciu secret care afișează emblema Partidului Comunist, ci nu cea oficială a statului chinez.

Șoșoacă pierde teren…

Revenind însă la partea financiară, tocmai fondurile operative practic ”fără număr” puse de Beijing la dispoziția spionilor chinezi ar îngrijora cel mai tare CIA. Mai ales atunci când Agenția simte că pierde teren în zone de interes pe care le credeau de mult securizate.

În mai și august

Și cu toate că protestatarii AUR nu s-au multiplicat în curtea Palatului Parlamentului ca poporul chinez, în urma apelului făcut de George Simion, ”obsesia MSS” continuă să îi bântuie pe ofițerii de legătură ai CIA la București. Cei care, imediat după umilirea corpului diplomatic american, una produsă totuși ”prea ca la țară”, i-au informat și pe partenerii români cu privire la un raport confidențial care ar fi identificat două întâlniri pe care liderul AUR, George Simion le-ar fi avut pe parcursul acestui an, în lunile mai și august, cu (…), responsabil al Secției politice din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze la București. Și considerat drept principalul ”rezident” al MSS în România.

Nu s-au văzut în Ambasada Chinei!

Acum, desigur că este menirea constituțională a structurilor contrainformative românești să confirme sau nu această ”variantă de lucru” pusă la dispoziție de partea americană. Și cu cât mai repede o vor face, cu atât mai bine. Mai ales că, de pe scările Parlamentului, adevăratul ”creier” al AUR, ideologul Claudiu Târziu a pus magistral în scenă o legendare a ”fraternizării” cu principalul serviciu secret românesc…

Au dat-o la pace cu SRI-ul!

Și uite cum, în timp ce încolona protestatarii AUR și defila cu ei prin curtea Palatului Parlamentului, George Simion nu pregeta să tot apere, pe un ton vădit protector, jandarmii întîlniți în cale. Repetând obsesiv că ”Felicit Jandarmeria, și-a făcut treaba, lăsați băieții în pace”… În timp ce Claudiu Târziu ” se scăpa” public că a colaborat cu SRI-ul pentru identificarea intrușilor provocatori ai ”serviciilor externe”, vorba lui Simion.

MSS, cel mai mare serviciu secret din lume

Ci nu doar acum, dar și alte dăți… Astfel încât să se ofere, fie și neoficial, o explicație ”plauzibilă” pentru complicitatea ”subînțeleasă” a forțelor de ordine… Una care, totuși este greu de crezut că a existat cu adevărat. Numai că liderii AUR au știut să profite ”ca la manual” de neprofesionalismul evident al unora dintre comandanți…

Tot cu proiecte culturale…

În prezentarea informativă parvenită părții române de la americani se subliniază că întâlnirile monitorizate nu ar fi avut loc nici în sediul Ambasadei Republicii Populare Chineze la București și nici în alte ”locații oficiale”. Astfel că probabil MSS folosește tot ”modelul chinez” de racolare, folosit de Beijing încă din perioada de vârf a războiului rece, cel al ”proiectelor culturale”… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...