Așa o fi?

Așa o fi?

Iată că, la fel ca predecesorul său Marcel Vela, Lucian Bode a fost deja etichetat de adevărații băieți deștepți ai sistemului drept doar o nouă ”Agheasmă” politică plantată la vârful Ministerului Afacerilor Interne. Ce este drept, barem Vela s-a remarcat totuși prin ”Lumina” dusă de polițiști credincioșilor la scara blocului, între orele 18.00 și 19.00. Dar mai ales prin numărul de stand up comedy prin care a provocat hohotele de râs ale interlopilor amenințați că ”sunt cu ochii pe voi”. Cum însă sindicalistul Bode nici măcar geacă de piele nu a avut, acesta chiar că a trecut ca gâsca prin apa primului său mandat la Interne.

Bode nu este ministru de Interne, e ”sluga” SRI

Cum însă Sălajul rămâne totuși ”noul Cluj”, barem la nivelul sistemului, dacă nu și din punct de vedere politic, uite că Lucian Bode a mai fost blagoslovit cu o nouă sinecură ministerială. Ce este drept, nu la Transporturi, acolo unde socrii bogați ai unora de-abia așteptau să îi pună la mapă niscai Ordine de semnat privind noile culoare feroviare aferente PNRR-ului, ci tot la Interne. Acolo unde, pe lângă tradiționalul ”Bogdaproste” zis pentru acest mandat, obedientul Bode încearcă și el să se facă util, cum știe mai bine. Numai că prioritatea absolută a sălăjeanului la conducerea Ministerului Afacerilor Interne nu este lupta fie ea și închipuită cu clanurile interlope… Și nici măcar acordarea de noi funcții și grade, după ce ”ploaia de stele” abătută asupra adevăratului ministru Mihăilă de 1 Decembrie deja a trecut.

Astfel că, sub ochii feciorelnici ai lui Bode, structurile altădată de elită ale MAI-ului dovedesc un exces de zel deja slugarnic în îndeplinirea planului la ”prioritizarea fluxului informativ către Serviciul Român de Informații”. Și cum chiar și la acest nivel nebun nu este cine cere, cât mai ales cine dă, chiar că nici măcar ultimii romantici ai sistemului nu mai sunt chiar așa de naivi încât să creadă că ar mai putea fi rezolvat asasinatul mafiot de la Arad, asta ca să dăm un singur exemplu.

L-o fi decorat Bode pe Dincă, ”timpanul” Jandarmeriei?

Pentru că toate resursele umane, logistice și mai ales tehnice ale DIPI, DOS, DCCO, DGA, IGJR, IGPFR, DICE și orice altă structură a MAI, oricât de neînsemnată ar fi, sunt unidirecționate pentru a mai potoli ”foamea” de informații a ”fraților mai mari”. Cu toate că a trecut ceva vreme de când ”pădurarii” nu mai au voie, cel puțin constituțional vorbind, să livreze legendarele ”plicuri galbene” instanțelor de judecată. Ceea ce nu înseamnă însă că au și renunțat la ”hegemonia” asumată asupra ”spălării rufelor murdare” ale politicii și mediului de afaceri în familia sistemului… Atâta doar că o fac prin ”anexele” puse la dispoziție de un Lucian Bode căruia nu îi lipsesc decât două ”cojones” pentru a fi un adevărat bărbat de stat care să priceapă că , înainte de a fi un biet sindicalist care încă aduce la Capitală palincă de la Zalău, este totuși ministrul de Interne al României!

Anexa DIPI, o afacere în familie!

Cât s-a chinuit SRI-ul să pună mâna pe logistica fostei DGIPI în plină glorie a statului paralel și tot a eșuat lamentabil. Chiar și cu asurzitorul zăngănit de cătușe care a dus la un val nebun de decapări, care a bântuit Internele lui Gabi Oprea cum nici măcar ”ciuma roșie” nu a cunoscut pe vremea unui Liviu Dragnea alineat și el în cele din urmă după ”astrele” sistemului. Dar uite că, stranie ironie a sorții, ce nu s-a putut cu dosare și arestări, s-a realizat odată cu transformarea DIPI într-o adevărată ”afacere în familie”.

”Căștile” și filajul DIPI și DOS, în slujba altora

Iar dacă preluarea ”răvășitoarei” arhive a ”Doi ș’un sfert” a semnificat totodată și sfârșitul definitiv al oricărei rămășițe de autonomie a serviciului secret al Ministerului Afacerilor Interne, uite că, totuși, încă este nevoie de ”anexa” DIPI… Ce este drept, doar pentru a face ”munca de jos” pentru noul ”beneficiar final” al rapoartelor informative. Și care în niciun caz nu este ministrul de Interne! La fel cum, la o scară mai redusă, nici un alt sălăjean ajuns ditamai șeful de inspectorat nu este beneficiarul ”sifonelilor” din propriul Inspectorat, ci Dincă. Cătălin Dincă. ”Pâlnia” prin care astfel se scurge direct la urechile ”vecinilor” de peste pădure orice fărâmă informativă obținută, totuși, cu resursele logistice ale Ministerului de Interne. Dar dacă se întâmplă asta și la DGA, la ce să ne mai mirăm de IGJR…

DOS, unde e ”valiza WhatsApp ?

Cel mai probabil pentru a respecta criteriul temporal al ”numerelor de ordine”, ”elitele” MAI nu rezolvă asasinatul de la Arad până ce nu dau de cap ”Casei Groazei” din Caracal. Astfel că, pentru a nu zace nefolosită, impresionanta resursă tehnică a Direcției de Operațiuni Speciale este folosită în cu totul alte scopuri.

Ancheta bombei de la Arad este încă în aer

Fiind unidirecționată către monitorizarea unor ”ținte adiacente” a ”grupurilor infracționale organizate” ad-hoc în cadrul unor mandate obținute pentru vagi anchete desfășurate in rem!!! Astfel ca să poată să fie filat oricine, pe lungi perioade de timp. Fără însă ca structura să fie apoi nevoită să trăiască rușinea de a și informa ”obiectivul”, așa cum prevede legea, că a fost urmărit degeaba.

După Vela, altă ”agheasmă” pusă la MAI

Și mai dureros fiind aspectul că vorbim aici de tehnică de vârf, intrată în dotarea Direcției de Operațiuni Speciale încă de pe vremea când era ”anexa” DNA, la fel cum rivala DIPI este acum ”anexa” SRI. Mai ales că structura a beneficiat la un moment dat inclusiv de tehnică de interceptare și de filaj ”ultimul răcnet” din partea americanilor. Așa că, apropos, când predați ”valiza WhatsApp”? Mai ales că informațiile astfel obținute nu le puteți fructifica și în cadrul unei anchete penale sau în fața instanței de judecată? Nu de alta, dar să mai revină și ”ofițerii de intelligence” cu picioarele pe pământ și să vadă cum este să obții o informație ”la firul ierbii”, fără a-ți fi predată de structurile MAI. Minister care, în mandatul lui Lucian Bode, tinde să devină ”cârpa de șters pe jos” a SRI-ului! SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro