Așa o fi?

Așa o fi?

”Experimentul” implementării primei femei președinte pentru ”Colonia” România încă se află în grafic, deși se pot constata întârzieri notabile. Numai că, scăpați de povara americană după ce Administrația Biden nu mai pare la fel de decisă să le facă zile fripte partenerilor europeni, înalții comisari de la Bruxelles au șters din nou praful de pe ”proiectul de țară” destinat României. Cel care prevede o femeie președinte pentru viitorul mandat de la Palatul Cotroceni.

Ramona Chiriac i-a luat fața Codruței Kovesi

Și chiar dacă până în 2024 mai este ceva vreme, emisarii Comisiei Europene au turat deja motoarele pentru pregătirea acestui deziderat progresist. Astfel că, la fel cum s-a întâmplat până acum și în ultimii ani, ”lobby-ul deșănțat” a început prin ”strângerea șurubului” ideologic la adresa autorităților politice de la București. Opinia publică urmând a fi pusă la curent ultima. Și doar atunci când ”dinamica operativă” o va impune. Astfel că asupra Administrației Prezidențiale, Palatului Victoria, Ministerului Afacerilor Externe și serviciilor secrete cu atribuții pe linia colaborării internaționale a fost deja declanșată o amplă operațiune de promovare a numelui ales pentru a beneficia de ”culoarul” necesar accederii în lupta prezidențială. Numai că, surpriză, nu mai este vorba de Laura Codruța Kovesi.

Iohannis o sprijină pe ”aleasa” lui Schmidt și Hurezeanu

Cea care, odată cu ejectarea USR-ului de la Guvernare a pierdut și ultima șansă de a fi candidata ”dreptei unite” în finala în care, la un moment dat era programată a îl întâlni pe Mircea Geoană.

Olandeza zburătoare

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România se numește Iulia Ramona Chiriac. Numai că, la un anumit nivel al sistemului cel puțin, aceasta este identificată și drept ”olandeza zburătoare”. Cu referire strictă la cele două ”borne” olandeze de la Twente și Haga ale spectaculoasei sale cariere diplomatice. Ramona Chiriac făcând parte din serviciul diplomatic român din anul 2008. Aceasta fiind absolventă de studii universitare și post – universitare ale Universităților Babeș – Bolyai din Cluj- Napoca, Wesfallische – Wilhems Universitat din Munster, Germania și Facultatea de Administrație Publică și Politici Publice din Twente, Olanda.

Twente și Haga, ”bornele” olandeze din cariera Ramonei Chiriac

De asemenea, Ramona Chiriac, conform CV-ului oficial, ”a participat la numeroase cursuri de formare profesională și seminarii internaționale în domeniul afacerilor consulare, afacerilor europene, politicii de securitate, cu accent deosebit pe democrație și statul de drept, migrație și comunicare instituțională, în cadrul unor instituții academice și de formare profesională de elită, cum ar fi Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall (Germania), Institutul Raul Wallenberg (Lund, Suedia), Ministerul Afacerilor Externe ( Haga, Olanda), Academia pentru Formare Politică ( Tutzing, Germania), Organizația Internațională a Francofoniei, OSCE – ODIHR și Serviciul European de Acțiune Externă al Uniunii Europene”.

Pe plan intern a activat în cadrul Ministerului Integrării Europene, unde a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informații privind oportunitățile de finanțare, precum și de diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminarii, campanii de informare și ateliere. Iar atunci când a fost nevoie de avizarea pentru postul diplomatic de consul general al României în landul german Bavaria, normal că structura contrainformativă a trebuit să își vadă de ”fișa postului” și să documenteze inclusiv stagiile Ramonei Chiriac la Twente și Haga. Nu de alta, dar încă de la acel moment, interesul AIVD pentru blocarea accesului României în Spațiul Schengen era perceput la nivel contrainformativ ca depășind cu mult orice ”îngrijorare temeinică” a statului olandez.

Rob Bertholee, șeful AIVD

Astfel că ”beneficiarii legali” au putut parcurge inclusiv un incendiar raport în care erau identificate încercările Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst – AIVD de a infiltra ofițeri acoperiți sau ”jucători dubli” în România. Atât în mediul de afaceri – mai ales în segmentul economic având legături cu Ministerul Apărării Naționale! – cât și la orice alt nivel care să permită contracararea marilor jucători europeni de pe ”piața” de intelligence, BND-ul german și DGSE-ul francez. Cele două servicii de spionaj care deja împărțiseră ”tabla de șah românească” sub ochii tot mai nepăsători ai CIA.

Iar avertismentul structurii contrainformative era cu atât mai pragmatic cu cât făcea referire la metodele total neortodoxe folosite de AIVD după venirea în fruntea serviciului secret olandez a lui Rob Bertholee. Cel care a transformat în scurt timp serviciul de spionaj într-un veritabil ”KGB olandez”, așa cum a ajuns să fie cunoscut AIVD peste tot în Europa. Dar și în propria țară, Parlamentul de la Haga declanșând mai multe anchete privind folosirea unor metode agresive ale agenților AIVD peste hotare. Și mai ales în statele în care Rob Bertholee declanșase un adevărat ”măcel informativ” împotriva DGSE, structura rivală de moarte a olandezilor. Un astfel de ”război surd” între serviciile de spionaj ale Franței și Olandei purtându-se de ani buni și în România, miza fiind controlul asupra Portului Constanța. Cu rezultate economice catastrofale pentru statul român. Cel ale cărui structuri par în continuare paralizate de frica de a lua o decizie cu privire la ”cartea” jucată pentru ”contractul corvetelor”.

Bavaria lui Schmidt și Hurezeanu

Afaceristul sas Michael Schmidt are în diplomatul de conjunctură Emil Hurezeanu un prieten atât de intim, încât la o adică poate stârni chiar și gelozia lui Klaus Iohannis. Președintele fiind de altfel celălalt cel mai apropiat camarad al cumnatului ofițerului acoperit al FSB, ”vânătorul de români” Renato Usatîi. Între Iohannis, Schimdt și Hurezean existând o legătură cu atât mai trainică încă de pe vremea primei campanii prezidențiale a ”neamțului”. Atunci când cei trei ”jucau table” până dimineața, într-o discretă locație din apropierea ”OMV City” din nordul Capitalei. Oricum, cert este că, în 2016, ”olandeza zburătoare” Ramona Chiriac ajungea consulul general al României în Bavaria. Landul atât de drag fostului ambasador în Germania, Emil Hurezeanu. Și locul în care ”miliardarul președintelui”, Michael Schmidt și-a mutat afacerile din România, imediat după ce structura militară a DNA s-a interesat de ”licitația camioanelor pentru Armată”. Iar după stagiul bavarez, Ramona Chiriac a devenit acum ”biciul” Comisiei Europene de la București!

Nu Schengen! Nu PNRR!

Imaginea intens promovată de propaganda operativă pentru ”studiul de caz ” Ramona Chiriac fiind cea a noii ”doamne de fier” de la București. Practic, ”laboratoarele” nefăcând decât să bage ”la cuptor” aceeași rețetă folosită cu succes, cel puțin o bună perioadă de vreme și în cazul Laurei Codruța Kovesi. Astfel că nici nu a apucat bine să pomenească liderii noii coaliții guvernamentale de eventualitatea re-negocierii anumitor capitole din PNRR, că Ramona Chiriac a ieșit amenințând sec că ”nu se va negocia nimic pe PNRR”. La fel după cum ce aceeași Ramona Chiriac a fost intens promovată zilele acestea prin ”izbucnirea publică” privind ”interzicerea accesului României în Schengen”! Același Schengen în care, să nu uităm, AIVD-ul olandez ne ține departe de ani de zile, doar pe motive de Rotterdam. Doar că de această dată pretextul folosit este ”respectarea supremației dreptului european”. Așa că țineți minte un nume : Iulia Ramona Chiriac! SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...