Așa o fi?

Așa o fi?

Gata, ”buboiul” Direcției Naționale Anticorupție este pe cale să fie spart! Iar ”puroiul” explodat va împroșca multă din ”lumea bună” a politicii și sistemului deopotrivă. Cu tot cu ”radicalizații” colaboraționiști din zona gri a sistemului din mediul de afaceri

Codrin Gavra, crescut de Crin Bologa

Acum, bineînțeles că, la vârful sistemului cel puțin, nimeni nu este atât de naiv încât să își închipuie că, la ce debilă clasă politică avem, vreun șef de partid chiar este în stare să arunce primul cu piatra în ultimele rămășițe ale ”Republicii Procurorilor”. Sau că o astfel de ”stoarcere informativă” s-ar mai putea produce, dacă sistemul nu ar vrea! De fapt, adevărata ”pârghie” a schimbării ”talerelor” de influență a ”Balanței” Justiției tocmai aceasta și fiind! Și anume convingerea structurilor operative din servicii că, în forma actuală, Direcția Națională Anticorupție nu doar că nu mai poate ajuta cu nimic, dar a ajuns deja un ”balast” de imagine care trebuie aruncat de îndată peste bordul sistemului. Cu tot cu actuala conducere! Una care pare mai mult ”castrată”, decât impotentă. Însă cum ”originea sănătoasă” de fost procuror loial în Sălaj îi poate asigura totuși lui Crin Bologa un sfârșit de mandat liniștit, nu la fel stau lucrurile și cu ”mâna dreaptă” de la DNA.

”Cattani de la DNA”, neputincios în fața primarilor din Timișoara și Arad EP Plenary session –

Acel ”pui de Cattani” Codrin Gavra, adus special de la Timișoara direct ”numărul doi” în Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție, tocmai pentru ca să asigure ”permanența”. Singurul mare merit al lui Gavra rămânând totuși doar ”frăția” asumată față de fostul și actualul său protector, Crin Bologa. Cei doi fiind prieteni mai vechi și mai intimi decât bănuiesc magistrații și politicienii de bună credință care chiar s-au dus pe fenta instalării acestor două ”gulere albe” ale sistemului în fruntea DNA. Ca și, desigur, instrumentarea ”cu japca” a Dosarului ”Casieriei de la Arad” în plină campanie electorală, ceea ce a dus la ”securizarea” unora dintre cele mai importante fief-uri iohanniste din Vestul țării.

Dosarul ” Casieriei de Partid”, ”fâsâit” de Tribunalul Arad

Numai că, baterea palmei cu Selian Ion pentru ”împământenirea” și prin concurs pe postul de procuror șef adjunct al DNA, pentru ”micul Cattani” a reprezentat de fapt ”începutul sfârșitului”. Puciul userist de la DNA fiind înăbușit în fașă, la ordinul expres al președintelui Klaus Iohannis, prin ”ejectarea” lui ”Stelică” din fruntea Ministerului Justiției. Iar prima decizie luată de Tribunalul Arad la începutul acestui an nu face decât să întărească și mai mult varianta de lucru a intrării lui Gavra în dizgrația sistemului. Din ”favoritul serviciilor”, acesta ajungând deja ”Most Wanted” pentru întregul sistem. Singura întrebare fiind de acum nu când va cădea și ”capul lui Gavra”, ci doar pe cine va trage după el!

Codrin și Crin, ”frați de sânge”

Trece lună după lună și ancheta asasinatului mafiot de la Arad rămâne un adevărat moment de răscruce pentru întreg sistemul. Mai ales acum, când sindicalistul Lucian Bode ridică neputincios din umeri, ministrul de Interne ”updatând” situația anchetei doar cu informația că ”sunt multe piste”! Astfel că ”umilința de la Caracal” va fi din nou trăită de ”organe”, și tot sub coordonarea anchetatorului șef – fie el și mai mult ”dandy”, decât procuror – Remulus Dan Varga.

Blatul cu Stelică, ”trântit” de Iohannis

Cu toate că, în ciuda acestei ”blocade” de incompetență și interese transfrontaliere care au transformat Timișoara și Aradul vecine în adevărate ”state mafiote” s-a luat totuși urma unei plângeri înregistrate la Suceava încă din luna iulie, 2019! Atunci când structurile anticorupție au primit ”mură în gură” toate informațiile necesare documentării unei grupări de cetățeni români și ucraineni care trafichează țigări aduse din Ucraina în Suceava. Și de unde, cu ajutorul TIR-urilor firmelor implicate inclusiv în ițele asasinatului cu bombă sunt transportate la Arad. Acolo unde o parte a mărfii este fructificată în piețe, ziua în amiaza mare, în timp ce prin punctele de trecere a frontierei de la Vărșand și Nădlac, ”grosul” trece granița spre destinația finală, Marea Britanie. Profitul documentat la un singur astfel de transport reușit fiind de aproximativ 4 milioane de euro! Numai că, deși procurorii anticorupție au primit acest raport informativ încă din luna iunie a anului 2019, grija acestora a fost cu totul alta. Frăția de sânge legată tocmai pe ”zona de Vest” între Crin Bologa și Codrin Gavra nefiind nepăsătoare la astfel de cazuri gata instrumentate, în cea mai mare măsură. Pentru că, nu trebuie uitat că până la a fi promovat la DNA Timișoara, în 2015, actualul număr doi al Direcției Naționale Anticorupție a ocupat timp de două mandate funcția de procuror șef Secție urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. După care a trecut în fruntea DNA Timișoara, structura teritorială care acoperea și Aradul. În toată această îndelungată vreme în care procurorul Gavra a condus lupta împotriva crimei organizate și corupției din Arad, orașul devenind practic un fief al rețelelor mafiote, față de care până și celebrul Corleone sicilian pare deja o copie palidă…

Robu, părinte 1. Falcă, părinte 2.

Ce este drept, nu doar în fața rețelelor mafiote transfrontaliere s-a dovedit neputincios cel prezentat de propaganda ”operativă” drept ”Cattani de la DNA”, un fel de procuror-minune, care ”nu are mamă, nu are tată”. Dar și față de interesele celor doi politicieni care, totuși, la nivel contrainformativ cel puțin, pot fi totuși identificați și drept ”părinte 1 și părinte 2”. Este vorba, desigur, despre fruntașii liberali Nicolae Robu și Gheorghe Falcă, foștii primari din Timișoara și Arad. Codrin Gavra părând a fi ”setat pe clasare” la orice plângere depusă împotriva celor doi. Ceea ce i-a adus chiar lui o plângere penală, în care procurorul de caz Gavra este acuzat că ar fi clasat dosarul 57/P/2016, ”sprijinind și favorizând o altă grupare infracțională, a cărei activitate penală face obiectul dosarului 57/P/2016”.

Uite cine trebuia să fie în locul lui Kovesi!

Și prin care acesta ar fi ”făcut scăpați” zeci de traficanți români și maghiari și doi primari liberali din localitățile arădene din vecinătatea Vămii Vărșand. Adică tocmai rețeaua documentată de ofițerii sub acoperire în raportul din iunie 2019. În plus, plângerea penală depusă chiar la DNA pe numele procurorului Codrin Gavra acuza că acesta ” a dispus clasarea unor dosare fără să realizeze o urmărire penală efectivă și fără să administreze probe, ignorând o stare de fapt ilegală, ce continuă să persiste și care duce la sporirea lunară a prejudiciului cauzat bugetului local cu suma de 300.000 lei/lună”.

7 ianuarie. Începutul sfârșitului…

După decapările de la Arad dispuse cu un tam-tam mediatic intens susținut de propaganda operativă în Dosarul ”Casieriei de partid de la Arad”, Codrin Gavra a fost promovat procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală. Numai că, ghinion, pe 7 ianuarie 2022, Tribunalul Arad a constatat neregularitatea rechizitoriului întocmit de procurorul Codrin Gavra în ceea ce privește ”descrierea faptelor”! Și asta încă de la Camera Preliminară! Astfel că judecătorul de caz a solicitat DNA să remedieze neregularitățile constatate în rechizitoriu, Parchetul anticorupție urmând să anunțe dacă își menține dispoziția de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei, în Dosarul 949/1/2020/a1!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro