Așa o fi?

Așa o fi?

În urmă cu aproape un an, în februarie 2021, fosta conducere a Partidului Național Liberal își asuma politic numirea avocatei Daniela Chiriac pe mult râvnitul post de vicepreședinte la Autoritatea Națională pentru restituirea proprietăților. O sinecură la care mulți au ”salivat”, dar în cele din urmă cărțile au fost făcute pentru avocata specializată în ”restituiri”… Și care astfel, fără a se ține cont de nici cel mai mic filtru, măcar moral, al acestei numiri a fost pusă în postura de a centra, de a da cu capul, de a înscrie sau de apăra, în dosarele pe sume grele aflate în analiza ANRP sau deja în instanță.

În multe dintre acestea, vicepreședintele ANRP care coordonează chiar Direcția pentru coordonarea aplicării legislației din domeniul restituirii proprietății funciare fiind reclamant pe persoană fizică! Sau avocat cu domiciliul ales al altor petenți în spețe privind litigiile avute cu ANRP pe Legea 10/2001 sau Legea 165/2013! O situație cel puțin stranie, dacă mai ținem cont că Daniela Chiriac reclamă ANRP-ul în instanțele unde figurează și ca avocat al altor petenți! Și tot Daniela Chiriac coordonează și ”aplicarea legislației” de către ANRP! Plus că aceeași Daniela Chiriac și încasează în urma acestor dosare!

Atât leafa deloc de neglijat, dar și titluri de plată! Astfel că procurorii anticorupție nu ar avea decât să dea un ”search” pe numele Daniela Chiriac pe motorul de căutare al site-ului ofical al Autorității Naționale pentru Restituirea Propietăților și să atașeze la dosar titlurile de plată pe care aceasta deja le-a primit. Fiind vorba, da, de aceeași avocată Daniela Chiriac care are biroul de avocatură tot pe Calea Floreasca, la fel ca și sediul ANRP. Și pe care greu de înțeles de ce a moștenit-o și actuala conducere liberală…

”Regina Restituirilor”

Acum, ce este drept, cum la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților s-au dat chiar de-a lungul anilor de glorie ai statului paralel cele mai mari ”tunuri” postdecembriste – ceea ce nu este deloc puțin lucru la cât s-a furat în România ultimelor trei decenii! – greu ar trebui să ne mai mire ceva. Mai ales după detonarea amănuntelor incendiare din ultimul dosar ANRP, cel în care ”Șefa Anti – Mafia” devenise ”Regina Restituirilor”! Și ulterior ”cea mai căutată româncă”, alături de colega de lot Elena Udrea. Numai că Justiția o ”lălăie” și acum în dosarul suspendat și cu o Alina Bica ”fugară” într-o Italie care a refuzat să o extrădeze. Numai că numirea Danielei Chiriac a survenit într-o perioadă în care, totuși, apele păreau să se mai fi liniștit la ANRP. Ceea ce putea fi cuantificat inclusiv în sute de milioane de euro salvate de statul român. Numai că acum ”mlaștina” Autorității începe să ”miroasă” din nou… Cu forțarea asigurării unor ”culoare” pentru băgarea în față… Cu decizii ale instanțelor ținute la sertar și cu bani, foarte mulți bani la mijloc! Și de parcă toate aceste semnale deja receptate în plin, iată că acum mai trebuie puse pe tapet și dosarele vicepreședintei ANRP, Daniela Chiriac.

Dosarele X

Și tocmai fiind vorba de o miză atât de uriașă, financiar și nu numai, să lăsăm cel mai bine să vorbească tocmai ”Dosarele X” de la Tribunalul București. Cele în care este implicată vicepreședinta Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, Daniela Chiriac.

1. ” INFORMAȚII GENERALE.

Nr. unic (nr. format vechi) : 17762/3/2018

Data înregistrării: 24.05.2018

Secție : Secția a –V-a Civilă

Obiect : Legea 10/2001 Obligația de a face.

Părți: Ardeleanu Vera – Reclamant, Chiriac Daniela – Reclamant, Guvernul României – Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor – Pârât”.

2.  ” Nr. unic : 17766/3/2018

Data înregistrării: 24.05.2018

Secție : Secția a- III-a Civilă

Obiect : Legea 10/2001 Obligația de a face

Stepan (Bera) Valentina Emilia – Reclamant, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor – Pârât, Chiriac Daniela – Reclamant.”

3.   ” Nr. unic : 7708/3/2020

Data înregistrării : 20.03.2020

Secție : Secția a –V-a Civilă

Obiect : Legea 10/2001 ; Legea nr. 165/2013 – contestație

Părți : Anghel Petre Olivier – contestator, Comisia Naționslă pentru Compensarea Imobilelor – intimat, Stepan Valentina Emilia – intimat, Manea Tudora – intimat, Manea Ion – intimat.

Ședință 29.01.2021, Complet F 17. Soluția pe scurt : Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta CNCI la modificarea deciziei de compensare nr. 32083/06.02.2020 în sensul reținerii pentru reclamantul Anghel Petre Olivier a unui punctaj de 1144128, ce include și cota cesionată de la  CHIRIAC DANIELA”.

4.   ” Nr. unic : 17761/3/2018

Data înregistrării: 24.05.2018

Secția a IV-a Civilă

Obiect : Legea 10/2001 Obligația de a face

Stepan (Bera) Valentina Emilia cu dom. ales la av. Chiriac Daniela – Reclamant,

Anghel Petre Olivier cu dom. ales la av. Chiriac Daniela – Reclamant, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor – Pârât, Chiriac Daniela – Reclamant”.

5.   Nr. unic : 17763/3/2018

Data înregistrării : 24.05.2018

Secția a-IV-a Civilă

Obiect : Legea 10/2001 Obligația de a face

Stepan Valentina Emilia cu dom. ales la Cab. Av. Daniela Chiriac – Reclamant, Mihăileanu Julieta Magdalena cu dom. ales la Cab. Av. Daniela Chiriac – Reclamant, Guvernul României – Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor din cadrul ANRP – Pârât, Chiriac Daniela – Reclamant”.

Calea Floreasca, 78!

Deci, după cum se poate lesne observa, la momentul numirii Danielei Chiriac vicepreședinte la ANRP, aceasta se lupta în instanță cu ANRP în mai multe dosare. Iar orice ”suspiciune rezonabilă” pe aceste dosare poate fi documentată și cu ”indiciile temeinice” ce se pot găsi printr-o simplă ”căutare” pe numele Chiriac Daniela, ”în dreapta sus” a site-ului. Acolo unde aceasta figurează și ca vicepreședinte, dar și cu sumele încasate drept ”titluri de plată”. Însă până la trecerea la ”next level” a documentării situației la zi de la ANRP și momentan doar așa, ”să se știe că se știe”, ”nodul gordian” al ”Dosarelor X” se găsește într-un imobil de pe Calea Floreasca. Dar nu neapărat de la nr. 202, ci la nr. 78… Cel puțin în ceea ce privește dosarele în care se regăsesc numele partenerilor Chiriac Daniela și Anghel Petre Olivier…

SURSA: National.ro/Cătălin Tache

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară