Așa o fi?

Așa o fi?

Iată că, în timp ce ofițerii generalului Hăpău de la DGIA ”răcesc la ovare” vânând spionii militari ruși prin Pădurea Corbeanca, aceștia nu doar că există în realitate, dar își fac de cap chiar în inima Capitalei. La intersecția dintre Șoseaua Pavel D. Kiseleff și strada Arhitect Ion Mincu.

Acolo unde, în aceste zile atât de tulburi, în care nu există stat membru al NATO care să nu își ia măsuri contrainformative excepționale în identificarea și monitorizarea temuților agenți ai Informațiilor Militare GRU ar trebui să se afle, în prima linie a frontului nevăzut de intelligence și militarii Direcției Generale de Informații a Armatei. Numai că, preocupați de încasarea deconturilor fictive pentru tot felul de penibile misiuni de filaj executate în căutarea ”potcoavelor de cai morți” din Pădurea Corbeanca, ofițerii lui Hăpău refuză cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună să dea ochii cu dușmanul operativ! Astfel că tot greu încercata Direcție Anti – Rusia a generalului B. a fost nevoită să preia și monitorizarea sediului înconjurat cu zid de piatră, gard electric, porți de fier și camere video montate ”una la metru”, de peste drum de unul dintre cele mai selecte restaurante ale Capitalei.

Hăpău, când treci să vezi și tu ”Antena” de pe Arhitect Ion Mincu?

Iar dacă oficial în clădirea care pare mai mult dărăpănată și ducând ca și arhitectură spre Hotelul ”Triumf” din apropiere, decât cel mai fierbinte punct al hărții spionajului din România locuiesc rudele ”personalului neesențial” al Ambasadei Federației Ruse în România, situația ”locativă” pare să fie cu totul alta. Raportul contrainformativ întocmit chiar în ziua de 21 ianuarie indicând o discretă, dar masivă ”aprindere a luminilor” la etajele superioare, acolo unde ar fi fost cazați ”turiștii” de ultimă oră. Teribilii ”omuleți verzi” care au împânzit toată Europa, dar pe care numai serviciile noastre nu îi văd, deși aceștia își desfășoară activitatea la doar câteva sute de metri de Guvernul României.

”România, lăsată pradă GRU”!

Astfel titram ”lovitura” din 11 martie 2020, atunci când avertizam că de la Moscova a fost declanșată o amplă operațiune de ”plantare” în statele est- europene considerate ”colonii americane”, precum Ucraina, Polonia și România a ”ilegalilor” SVR. Ofițerilor sub acoperire ai Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse revenindu-le misiunea de a înlocui învechitele structuri ale FSB din aceste state considerate ”ostile”. Și de a pregăti astfel mult mai pragmatic terenul pentru sosirea ulterioară a ”omuleților verzi” ai GRU, atunci când dinamica operativă o va impune. Și iată că ”momentul operativ” anunțat acum aproape doi ani – atunci când avertizam și autoritățile statului român cu privire la păguboasa strategie a băgatului capului în pământ”, dusă în special de DGIA – pare că tocmai a sosit! Actuala ”celulă de criză” a GRU de pe strada Arhitect Ion Mincu fiind rezultatul deciziei revoluționare a lui Vladimir Putin de acum doi ani. Atunci când, după atâta amar de vreme în care regimul Putin refuzase să recunoască sub orice formă existența și folosirea de către serviciile sale secrete a ”ilegalilor”, adică ofițerii ”fantome” care acționează într-un secret total și fără a beneficia măcar de cea mai mică acoperire diplomatică, SVR-ul a ”inventat” o incredibilă ședință publică.

”Personalul neesențial” al Ambasadei ruse păzit cu gard electric, zid de piatră și camere video montate peste tot

Doar pentru a mulțumi astfel chipurile unui număr de șapte ”ilegali”, de către altfel extrem de discretul Serghei Naryshkin, influentul șef al SVR. Iar intenția Moscovei nu doar de a își asuma ilegalii, dar și de a transmite astfel un mesaj fără echivoc că se poate baza la o adică pe aceștia în cadrul ”ofensivei hibride” declanșate în ”coloniile” americane a fost confirmată la puțină vreme chiar de conducerea… Facebook. Compania americană dând la rândul său frisoane statelor est-europene vizate de ”fantomele” Moscovei că a suspendat o rețea de conturi utilizate de serviciul de informații militare al armatei ruse, GRU. Și care avea printre ținte inclusiv România! Nathaniel Gleicher, directorul pentru politici de securitate cibernetică al Facebook avertizând încă de atunci că ”persoanele din spatele acestei rețele au încercat să își ascundă identitățile și poziția, dar investigația noastră a descoperit legături cu serviciile de informații militare ruse GRU”!

Șeful SVR, Serghei Naryshkin a predat ”obiectivul” către GRU

Dezvăluind totodată și principala modalitate folosită de către ofițerii acoperiți ai GRU, ” care foloseau conturi pe Facebook și Instagram pentru a crea conturi false, care au pozat deseori drept jurnaliști. Aceste conturi au contactat apoi presa locală din țările respective și politicieni pentru a planta știri false despre probleme politice cu caracter diviziv. Am știut de mult timp că aceste persoane caută voci autentice pentru a își amplifica mesajele. Este vorba mai mult despre o operațiune clasică de spionaj, încercând să manipuleze persoane cheie, pentru a obține un impact mai mare”.

Hăpău, hai să vezi Antena!

Iată însă că degeaba știa și Facebook de de ”postacii” GRU din România, dacă nu au aflat și tocmai cei plătiți în acest scop. Este vorba, bineînțeles, de ofițerii de la filajul Direcției Generale de Informații a Armatei… Numai că preocupați cu deturnarea fondurilor operative de milioane de dolari puse la dispoziție de către US Army tocmai pentru a monitoriza activitatea ofițerilor acoperiți ai GRU în România, oamenii lui Hăpău nu au mai avut și grija principalului obiectiv pe care trebuia să stea cu ochii ”ca pe butelie”. Și atunci când acesta a fost preluat de SVR, în urmă cu aproape doi ani, dar mai ales în ultimele săptămâni, de când GRU pare să își fi instalat aici ”Antena” de la București.

Vladimir Putin, informat de șefii GRU

Cum însă DGIA rămâne, totuși, singura structură din sistem cu atribuții legale în contracararea operațiunilor Informațiilor Militare GRU în România, poate că totuși generalul Hăpău își retrage ”autoutilitarele negre” din Corbeanca și le mută pe Arhitect Mincu… Sau poate vine chiar el, cu epoleții cei doldora de stele să vadă cu proprii ochi ”Antena” GRU în România! Pentru că la etajul 1, sub aparatele de aer condiționat, poate fi lesne observată de un profesionist în ale spionajului o ”banală” antenă parabolică. Purtând însă însemnele ”Tricolor TV”, cu litere chirilice. Și prin care ”locatarii” clădirii care are montat la etajele superioare inclusiv un gard metalic ”anti – sinucidere” primesc semnalul celei mai mari companii digitale rusești. Tricolor Tv din Sankt Petersburg fiind omoloaga DIGI TV din România. Numai că, prin antena companiei din orașul natal al lui Putin și considerată drept firma de casă a serviciilor secrete rusești se poate nu doar recepționa programe TV, dar și transmite mesaje… Așa că, strict retoric, ce zici, Hăpău, te bagi…? Sau lași tot pe alții să îți facă și treaba asta, în timp ce tu te lauzi mai ceva ca Pahonțu că ești ”omul americanilor” în România? Iar spionii tăi preferă să încaseze deconturi fictive, departe de prima linie a războiului hibrid purtat cu GRU, SVR și FSB? Și care se află pe strada Arhitect Ion Mincu, ci nu în complexul rezidențial din Corbeanca unde v-ați instalat la căldurică și adăpost tehnica de filaj primită de la americani…

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa