Așa o fi?

Așa o fi?

La ce hal de Justiție avem, cu greu ai fi putut crede că mai poate fi inventată ”apa caldă” a deturnării unor dosare. Dar uite că se poate! Mai ales atunci când vorbim de un dosar care se apropia vertiginos de repede de unul dintre cei mai controversați procurori ”de după Portocală”. Astfel că ”Frăția Procurorilor” a recurs la soluții cu totul excepționale pentru a ”omorî” din fașă Dosarul Penal nr. 122/P/2019. Mai ales că ancheta derulată în acesta ”strângea lațul” tot mai mult în jurul procurorului Radu Mihăiță Cazacu. Presiunea mediatică pusă pe acesta odată cu ”lovitura” din 30 august 2020, atunci când titram ” Noul Portocală dezbracă martori în WC-ul DNA” devenind de-a dreptul sufocantă odată cu deschiderea unui nou dosar.

Procurorul Cazacu, susținătorul din instanță al foștilor suspecți

Astfel că, în vara anului trecut, atunci când ”legăturile primejdioase” dintre procurorul Cazacu și suspecții transformați în ”martorii de serviciu” prin care un patron român a fost deposedat de profitabila sa firmă deveneau deja o certitudine, Dosarul 122/P/2019 a ajuns – prin intermediul comisarului șef Dragomir Nicolae!- de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu la… Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Gata, l-am dat înapoi!

Operațiune desfășurată sub un pretext absolut halucinant : ”În vederea analizării oportunității preluării cauzei”. Și ”omorât” astfel timp de luni buni de zile, timp în care s-a reușit obținerea prelungirii detașării procurorului Radu Mihăiță Cazacu, cu încă șase luni de zile, de la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală – Secția Militară. A fost însă nevoie de o nouă intervenție a ”NAȚIONAL” , pentru ca Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să ne răspundă oficial, prin adresa nr. 143/VIII -3/2022 : ” Cu referire la solicitarea adresată instituției noastre, înregistrată sub numărul de mai sus, vă comunicăm că prin ordonanța procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din data de 12 ianuarie 2022 a fost respinsă preluarea dosarului penal 122/P/2019, acesta fiind restituit Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu la data de 12 ianuarie 2022”.

Teodora Calagiou, concubina lui Cazacu și avocata suspecților anchetați de acesta

Deci, în cele din urmă, deși cu o întârziere de luni de zile, Parchetul General a făcut ceea ce trebuia. A trimis dosarul înapoi la Giurgiu, ”să se spele pe cap cu el”, procurorii și polițiștii care se tem ca de tămâie să nu fie nevoiți să îl audieze pe colegul Cazacu de la DNA Militar. Însă nu putem să nu punem întrebarea ce s-ar întâmpla dacă toate structurile teritoriale de Parchet din România ar trimite dosarele aflate deja în lucru către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, doar ca să întrebe ”dacă îl vor sau nu”? Pentru că doar astfel se poate traduce termenul juridic de ”analizarea oportunității preluării cauzei”!!!

Procurorul DNA, întâlniri cu suspecții în parcare

Ca să nu mai spunem cî Parchetul General ar ”cugeta” luni de zile înainte să răspundă oficial că ”nu, nu îl vrem, nu este treaba noastră”! Întreaga Justiție din România ar fi pur și simplu blocată! Iar dacă ”Frăția Procurorilor” a folosit cu succes această stratagemă pentru ”uciderea dosarului” al cărui ”beneficiar final” este procurorul Cazacu de la DNA Militar, atunci ar putea recurge la repetarea experimentului de fiecare dată când un polițist, procuror, ofițer de informații sau protejat al sistemului ar fi vizat de un dosar penal!

Astfel că atât procurorul general al României, Gabriela Scutea, cât și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu ar fi bine să se asigure că nu se constituie astfel noi ”culoare” de ”ucidere a dosarelor”. Și asta până ce nu este prea târziu… Mai ales că ministrul a fost deja informat cu privire la noul ”fenomen”. Iar un prim pas se poate face prin chestionarea comisarului șef Dragomir Nicolae, despre ce ”resorturi lăuntrice” l-au îndemnat să ”obstrucționeze” practic ancheta, prin ”deturnarea” dosarului la Parchetul de pe lângă Înalta curte de Casație și Justiție. De unde, logic, în cele din urmă a fost trimis înapoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Nu de alta, dar altfel toate încercările altfel lăudabile de resetare a actului de Justiție ale Procurorului General și ministrului Justiției rămân doar ”vorbe în vântul” încă extrem de influentei ”Frății a procurorilor”.

Se fac trei ani!

Dosarul al cărui rezumat îl vom face mai jos și care duce direct la ”next level” de la DNA Militar a fost înregistrat în urmă cu aproape trei ani! Astfel că nici măcar cel mai optimist justițiar din țara asta nu ar mai putea trage speranțe că ”Republica Procurorilor” încă nu beneficiază de sprijinul total al ”sistemului ticăloșit”, ăla pe care politicienii s-au grăbit să îl anunțe drept ”defunct”, odată cu retragerea strategică a Laurei Codruța Kovesi sau Florian Coldea. Astfel că s-a ajuns la solicitări repetate ale părții vătămate, precum cea trimisă direct ”Doamnei Prim Procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu : În calitate de parte vătămată în dosarul nr. 122/P/2019, aflat în instrumentare pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu din luna aprilie a anului 2019, vă solicit respectuos să îmi comunicați stadiul dosarului, întrucât din data de 17 iunie 2021, când mi-a fost comunicată ordonanța privind obiectivele expertizei financiar – contabile, în dosar nu a mai fost efectuată nici o activitate cu privire la care apărătorii subsemnatului să fie încunoștiințați a participa.

Procurorul General, Gabriela Scutea și ministrul Predoiu, cu ochii pe Dosarul 122!

Mai mult decât atât sunt depuse plângeri împotriva actelor efectuate de procurorul care supraveghează urmărirea penală la care nici până în prezent nu s-a răspuns, nefiind soluționate. Având în vedere cele sus menționate vă solicit respectuos să îmi comunicați stadiul dosarului nr. 122/P/2019. Data : 22.10. 2021”. Iar după mai mult de o lună de zile, pe 24.11.2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu a binevoit să și răspundă : ” Urmare cererii dvs. înregistrată la unitatea noastră de parchet la numărul de mai sus la data de 23.11.2021, vă comunicăm faptul că, dosarul penal nr. 122/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a fost înaintat la data de 29.09.2021 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea analizării oportunității preluării cauzei de către această unitate de parchet. Cererile formulate în cauză și înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu după data de 29.09. 2021 urmează a fi soluționate ulterior dispoziției Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Fosta avocată Roxana Lupu, deja anchetată!

Prim Procuror, Andreea Albu”. Iar isteria suveicii de înștiințări necesare pentru a se lua urmele dosarului de care procurorul Cazacu se teme atât de mult continuă și la început de 2022, la aproape trei ani de când ”s-a început lucrul” în el! Astfel că a fost nevoie de o nouă solicitare a părții vătămate, pentru ca să se recunoască și de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu ceea ce PÎCCJ recunoscuse în urma demersului ”NAȚIONAL” : ” Data 20.01.2022. Urmare a cererii dvs. scrise nr. 1 din data de 18.01.2022, prin care solicitați să vă comunicăm stadiul cercetărilor în dosarul penal nr. 122/P/2019, vă aducem la cunoștință că, la data de 17.01.2022, dosarul cauzei a fost restituit Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (nefiind dispusă preluarea cauzei), iar la data de 18.01.2022, a fost trimisă la Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pentru continuarea cerectărilor penale”!

ȘOC LA PARCHETUL GENERAL: Atac Raider coordonat din DNA Militar

Astfel titram ”lovitura” din 9 septembrie 2020. Și iată că Parchetul General nici măcar acum nu și-a revenit din șocul dosarului care amenință să arunce în aer una dintre cele mai influente ”Frății” din Justiție! Cel în care sunt anchetați suspecții Petrescu Ștefan Renato și Pavel Marin. Cei care, după ce au fost anchetați de procurorul Radu Mihăiță Cazacu într-un alt dosar, au devenit peste noapte martorii de serviciu ai acestuia! Și s-au asociat cu un apropiat al familiei Cazacu, Paraschiv Rareș Mihai, prin care s-a ”închis cercul” firmei din Seychelles – cu active de zeci de milioane de euro! -preluată în urma unui veritabil ”atac raider” coordonat din chiar parcarea de lângă DNA Militar și cea a Tribunalului București, după cum o probează documentarea video intrată în posesia noastră. Numai că, între timp, în mass – media a bubuit deja știrea despre ”O decizie istorică : Acțiunile furate se întorc la păgubit”! Cu referire la decizia definitivă a instanței prin care partea vătămată din dosarul 122/P/2019 își recapătă firma de care a fost deposedat prin semnături și declarații false. Așa că se apropie periculos de repede audierea Teodorei Calagiu. Cea care este chiar avocata suspecților Ștefan Renato Petrescu și Pavel Marin. Cei scăpați de procurorul Cazacu în dosarul inițial. Numai că aceeași Teodora Calagiu este și concubina … procurorului Radu Mihăiță Cazacu. Și mama copilului procurorului Cazacu! Așa că doamnă Scutea, domnule Predoiu, urmăriți Dosarul nr. 122/P/2022!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa