Așa o fi?

Așa o fi?

La această oră a fost deja declanșată o amplă operațiune internă de verificare a modalității prin care fostul șef al Serviciului de Informații Externe a reușit să obțină o certificare superioară privind accesul la documente secrete de stat pentru Cristina Enache . Mai ales că unicul scop al acestui demers, în condițiile în care activitatea la Agenția RoAid nu presupunea un asemenea palier de certificare, pare să fi fost doar încasarea sporului aferent…

Cătălin Constantin Badea, cazat de Harnagea pe strada Paris și detașat la Bruxelles

Astfel că, dacă tot au intrat în vrie structurile contrainformative și ”periază” toate numele de pe ”Lista H”, iată că pe lângă Cristina Enache și fata fostului președinte Emil Constantinescu, Nora Boru, un alt ”fake spion” a fost identificat în ”Lotul Harnagea”. Este vorba despre Badea Cătălin Constantin. Cel trimis de Harnagea la Bruxelles, drept ”expert național” la Comisia Europeană, pentru a i se șterge astfel urmele din dosarul DNA în care sunt colegi de lot. Și care încasează lunar, din ”bugetul funcțional” al Agenției, suma de 8.000 de euro…

Harnagea, alt dosar la DNA: Case pentru falși demnitari ”!

Astfel titram ”lovitura” din 22 august anul trecut. Atunci când dezvăluiam că procurorii anticorupție au dat număr de penal în cazul repartizării ilegale de spații din patrimoniul de stat de către fostul director general al RoAid, Cătălin Harnagea , subalternului său Badea Cătălin Constantin .

DOCUMENT. Ambasadoarea Luminița Odobescu a ”dat cu bățul” pentru detașare

După cum reiese negru pe alb din documentele intrate în posesia noastră, mâna sa dreaptă Badea ajungând ”demnitar” doar pentru a obține un ”birou dormitor” pe strada Paris. Totul ieșind la lumină în urma unei adrese prin care se solicita comunicarea ”bazei legale prin care salariatul Badea Cătălin Constantin, având funcția șef serviciu programe de cooperare internațională pentru dezvoltare, beneficiază de o locuință din fondul RA – APPS, situată în strada Paris nr. 45 A, etaj 3, sector 1. Justificarea solicitării de față, același domn Badea Cătălin Constantin se mai află și într-o ipoteză privind conflictul de interese, identificat în conformitate cu Art. 6/alin.5, din Decizia Comisiei Europene nr. 6866 din 12.11.2008, prin aceea că a ascuns informații esențiale către Comisia de Audit public extern, efectuat de către auditorii publici de la Curtea de Conturi a României, audit materializat în document public nr. 2363 din 01.08.2019”.

Deci, pentru că Badea l-a acoperit pe Harnagea în fața Comisiei Europene, acesta l-a făcut cu un ”birou dormitor” în zona de fițe a Capitalei. Numai că s-a lăsat cu ”număr de penal” pentru Harnagea și Badea, după adresa oficială a conducerii RA – APPS, care a tăiat în carne vie în cazul ”biroului dormitor”, inclusiv prin organizarea unei licitații: ”Urmare a adresei dumneavoastră înregistrată la Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat ( RA – APPS) cu nr. 11827/17.08.2021, prin care solicitați comunicarea unor informații referitoare la spațiul situat în strada Paris nr. 45 A, sector 1, București, respectiv baza legală prin care domnul Badea Cătălin Constantin beneficiază de locuință din fondul imobiliar administrat de RA – APPS vă transmitem următoarele: Imobilul la care dvs. faceți referire, situat în strada Paris nr. 45 A nu a fost atribuit domnului Badea Cătălin Constantin, ci a fost închiriat „Asociației pentru Dezvoltare Intelectuală și Personală”, în baza contractului de locațiune nr. 2092/07.12.2017. Conform contractului menționat, spațiul a fost închiriat numai pentru activități administrative, respectiv pentru activități caracteristice birourilor. Numele domnului Badea Cătălin Constantin figurează în Fișa datelor de identificare aferentă contractului de locațiune, ca persoană de contact (adresa de e-mail și număr de telefon). Menționăm faptul că imobilul (spațiu administrativ) urmează să fie scos la licitație publică cu strigare în vederea închirierii, conform prevederilor legale”.

Expert național la Bruxelles

Iar odată cu deschiderea dosarului penal s-a convins și fostul șef al SIE că nu chiar toate instituțiile statului român sunt ”cârpele” pe care să își șteargă tălpile de ”bătrân combinator”. Astfel că Harnagea s-a dat peste cap și a reușit, chiar cu DNA suflându-i în ceafă în dosarul ”Case pentru falși demnitari”, transferul colegului ”de lot” Badea Cătălin Constantin la Bruxelles. Acolo unde acesta a ”aterizat” drept ”expert național” pe ”asistența pentru dezvoltare”, pe lângă Comisia Europeană. Dar fără a avea și pregătirea necesară în domeniu, după cum reiese din documentele oficiale intrate în posesia noastră. Dar și a beneficiarilor legali. Și care refac ”circuitul hârtiilor” în ”procedurizarea” detașării lui Badea direct din strada Paris la Bruxelles!

Tot la Pascu!

Toate documentele intrate în posesia noastră sunt depuse oficial la structurile abilitate, în frunte cu chiar Corpul de control al Ministerului Afacerilor Externe. Acolo unde însă ”camaradul” Ioan Bogdan Pascu a blocat la mantinelă orice cercetare. Iată însă că prin ”alte părți” lucrurile încep să se miște…

Ioan Bogdan Pascu a blocat ancheta de la MAE

Astfel că transferul lui Badea este verificat ”la sânge”, începând cu chiar referatul de necesitate înregistrat la Ministerul Afacerilor Externe – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare cu nr. de intrare 2419 din 07.07.2021. La care deloc întâmplător au fost atașate și toate documentele semnate de Cătălin Constantin Badea. Cel care a avizat toate deconturile șefului Harnagea, după modelul unui prim exemplu pe care îl dăm astăzi: ”Anexă la prezentul referat: 1. Deviz cheltuieli, 2. Caiet de sarcini, 3. Proiect de contract de prestări servicii. Față de cele arătate mai sus, vă rugăm să dispuneți în consecință. Avizat, Cătălin Constantin Badea – Șef Serviciu Programe Cooperare Internațională pentru Dezvoltare. Vizat pentru încadrarea în bugetul de cheltuieli al RoAid”.

Ceea ce și poate explica de ce fostul director general Cătălin Harnagea l-a ales tocmai pe ”avizorul” Cătălin Constantin Badea să fie detașat la Bruxelles. La noul dosar fiind atașat și un alt e-mail oficial intrat în posesia noastră: ”Document repartizat de către Dl. Cătălin Harnagea. From : PermRep of Romania – Secretariat. sent: Friday, July 23, 2021, 1:31 PM; To: office@roaid.ro . Subject: Letter no 5623/23.07.2021 – Scrisoare RO detașare Cătălin Constantin Badea. Please find attached the letter no. 5623/23.07.2021 Kind regards, The Office of the Permanent Representative – Permanent Representation of Romania to the European Union”. ”Circuitul” continuând cu un alt document: ”Permanent Representation of Romania, Nr. 5623, Bruxelles, 23 iulie 2021. Stimate domnule director general, Vă transmitem, alăturat, scrisoarea Directorului General de Resurse Umane al Comisiei Europene privind detașarea domnului Cătălin Constantin Badea, angajat al Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, în cadrul Directoratului General pentru Parteneriate Internațioanle ( DG INTPA). Perioada de detașare a domnului Cătălin Constantin Badea ar putea începe la 16 septembrie 2021, pentru o perioadă inițială de doi ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia pentru încă patru ani, în conformitate cu decizia Comisiei Europene nr. C(2008) 6866 din 12.11.2008. Vă rugăm să ne transmiteți decizia dumneavoastră, pentru a fi comunicată solicitantului. Cu deosebită considerație, Luminița Odobescu, Ambasador. Domnului Cătălin Constantin Harnagea. Director general al Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare”.

Precizăm că toate aceste documente intrate în posesia noastră, ca și cel intitulat ”European Commission – Brussels HR. DDG.B.4/GL/jg D(2021) se pot ”decoda” cel mai bine prin ”cheia” celor aproximativ 7.800 – 8.000 euro pe care RoAid îi cheltuie lunar cu prezența ”spionului” Badea la Bruxelles. Cel căruia îi merge și leafa de la Agenție, dar și nenumăratele sporuri ”de Bruxellels”. La care se adaugă chiria apartamentului din Capitala Belgiei, deconturile taxiurilor și tot așa. Grav fiind și că astfel este ocupat degeaba un post acoperit operativ. Adevărații ofițeri de intelligence știu de ce… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”