Așa o fi?

Așa o fi?

Cu doar câteva zeci de ore înainte de a declanșa ”noaptea cuțitelor lungi” împotriva elementelor useriste din absolut toate structurile guvernamentale, fostul premier Florin Cîțu făcea o numire cel puțin surprinzătoare. De parcă ”Superman” nici nu ar fi știut că peste doar două zile va recurge la ”marea epurare” a tuturor membrilor USR din și cea mai mică funcție ocupată nu doar la Centru, dar și în structurile teritoriale.

ULTIMA ORĂ! Badea, vezi că întreabă MASHAV de tine! Vom reveni

Astfel că la conducerea Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid a fost instalat Mihai Sandu. Cel care s-a prezentat doar ca ”ofițerul lui Barna”! Suficient însă pentru ca altfel atât de orgoliosul Florin Cîțu să îl ”înghită” fără nicio greață. Iar ca ministrul de externe Bogdan Aurescu să își întoarcă feciorelnic privirile în altă parte atunci când, după ejectarea lui Cătălin Harnagea din sistem în urma campaniei ”NAȚIONAL”, junele Mihai Sandu a preluat butoanele operative și implicit ”bugetul de funcționare” al celei mai importante Agenții guvernamentale de sprijin financiar extern. Apoi, deși noul premier a solicitat la rândul său expres ”curățarea” Guvernului de orice rămășiță useristă, iată că până și generalul Nicolae Ionel Ciucă a trebuit să capituleze necondiționat în fața ofițerului Mihai Sandu. Rând pe rând, politician după politician, premier după premier, ministru după ministru și structură după structură rupându-și ”dinții” în ”beregata” lui Mihai Sandu.

Mihai Sandu a preluat Agenția lui Harnagea

Cel care deja visează la ”stratosfera” Ministerului Afacerilor Externe, odată cu noul statut de ”doctorand” al lui Bogdan Aurescu. Așa că ”dinamica operativă” impune o veritabilă ”rangă în dinți” strict contrainformativă, care să mai echilibreze balanța influenței din sistem. Mai ales după ce alte servicii secrete ”limbuiesc” deja cu un exces de zel grețos piedestalul pe care ”Spirala” din sistem forțează suirea ofițerului Mihai Sandu.

Mare Cavaler la 24 de ani!

Mihai Sandu s-a născut la 6 septembrie 1990. Iar în 2014, la doar 24 de ani, în dreptul CV-ului său oficial deja figurează ”Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler – President of Romania – 2014”. Pentru ce merite??? Poate doar Administrația Prezidențială să știe… Decorația venind după ce Mihai Sandu primise, doi ani mai devreme, o diplomă din partea Cenaclului literar ”Orfeu” din Ploiești!!! Oricum, să remarcăm și că la doar 22 de ani, în octombrie 2012, același Mihai Sandu era angajat drept ”advisor – National Security Department” la Adminsitrația Prezidențială din România! În 2017 era plantat ”expert asistent” la Ministerul Afacerilor Externe, Direcția pentru Europa, unde nu a stat însă decât câteva luni.

După alte ”asistențe” și posturi de expert pe la Comisia de Afaceri Europene din Camera Deputaților, Mihai Sandu lucrează inclusiv în regim part time la cabinetului lui Dan Barna de la Camera Deputaților. Devine ”internacional relations Officer” al USR, revine pentru doar două luni la MAE și apoi este propulsat directorul general adjunct al RoAid. Iar după decăderea lui Cătălin Harnagea și retragerea pe linie moartă a secretarului de stat Daniela Gîtman, tot în urma campaniei ”NAȚIONAL”, ofițerul conduce de facto tot ce mișcă în Agenție! Și inclusiv ”bugetul funcțional” pentru ofițerii acoperiți din străinătate! Identitatea reală a acestora devenind astfel o vulnerabilitate extremă, ținând cont de ”expertiza” lui Mihai Sandu.

Băiatul lui Mama

Iar parcă pentru ca frustrarea zecilor de mii de funcționari ai statului român care nu reușesc să promoveze cu deceniile, în ciuda masteratelor și a zilelor lumină petrecute la birou să fie și mai mare, nu putem să nu subliniem probabil singurul atu din CV-ul profesional al lui Mihai Sandu… El fiind promovat non-stop în structurile Ministerului Afacerilor Externe, Administrației Prezidențiale, Parlamentului României și Guvernului din postura de … președinte al ONG-ului cultural – ștințific ”Spirala Cunoașterii” din Prahova!!! Ce este drept însă, misterul din jurul halucinantei ascensiuni a actualului conducător al Agenției RoAid din MAE se mai risipește prin diseminarea informației deloc publice că acesta este băiatul Alexandrinei Andronescu. Patroana firmei cadastrale SANTOP STAR SRL, cea care din anul 2010 a încheiat sute de contracte cu statul, indiferent de ce formațiune politică s-a perindat la putere.

ALERTĂ SIE! Rețeaua Tunisiană!

Desigur, Mihai Sandu este doar o altă ”picătură” din ”oceanul” de beizadele care au primit posturi călduțe la stat. Numai că, de această dată, structura care a pus umărul plin de stele la promovarea acestuia a depășit deja orice ”linie roșie”. Nu neapărat pentru faptul că RoAid este oricum o ”caschetă” prea mare pentru un astfel de ”copil răsfățat” al sistemului. Dar mai ales pentru că ”Spirala” care l-a împins la vârful MAE trebuia să știe ”suspiciunile rezonabile” din jurul ”Rețelei Tunisiene”. Cea în ale cărei ițe transfrontaliere apare și ”no name” Mihai Sandu… Iar dacă se jură că nu au avut habar de acest raport contrainformativ, îl putem pune oricând la dispoziție! Cu tot cu episoadele despre ” mătușa Elena Șerbănescu… Direcția Juridică a MAE… Ovidiu Soare… general acoperit SIE… Riahi Slim… arestare Grecia… Libia … Walid Hajjem… File Nr. 68293/2020… Ofense: Money Lundering, Penalty 10 years imprisonment, FBI…”

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia