Așa o fi?

Așa o fi?

Sistemul are idei puține, dar fixe! Cea mai bună dovadă a consecvenței cu care se urmărește schimbarea liniilor în sistem fiind faptul că astăzi este mai de actualitate ca oricând ”lovitura” din 30 septembrie, anul trecut. Atunci când titram ” Șefă nouă la ANAF! Cîrciumaru, în locul lui Călugăreanu ”!

Numai că ”fițele” de ”Superman” ale lui Florin Cîțu și interesele pe persoană fizică ale lui Dan Vîlceanu au făcut ca planul, deși rămas în grafic, să cunoască întârzieri apreciabile. Care însă astăzi au devenit surmontabile, odată cu așezarea premierului Nicolae Ionel Ciucă și a ministrului Finanțelor, Adrian Câciu pe aceeași ”linie”. Iar retragerea strategică a Mirelei Călugăreanu la bănoasa Curte de Conturi și aducerea unei înlocuitoare din aceeași pepinieră a fost deblocată prin numirea lui Mihai Diaconu drept secretar de stat în Ministerul Finanțelor, pe mâna Partidului Social Democrat…

Diaconu se întoarce!

Aproape că nici nu mai contează că premierul Ciucă a semnat din nou noaptea, ci doar că Mihai Diaconu se întoarce din nou la Ministerul Finanțelor. De această dată secretar de stat, ci nu secretar general, ca atunci când a părăsit ultima oară ministerul. Cu scandalul aferent întregii sale cariere de finanțist asumat de Darius Vîlcov.

Cert este doar că astfel s-a făcut loc pentru ca să poată să fie procedurizată de urgență trecerea Mirelei Călugăreanu la Curtea de Conturi. Acolo unde încă există cele mai râvnite sinecuri, cel puțin din punct de vedere financiar. Iar dacă Diaconu se întoarce la Finanțe pe mâna PSD-ului și Mirela Călugăreanu va fi detașată la Curtea de Conturi, în sfârșit se poate operaționaliza și numirea noii șefe a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Tot de pe Gerota !

Ce este drept, ”favoritul” care se visa noul secretar de stat de la Finanțe pe probleme de legislație a rămas din nou cu buzele umflate, în ciuda asigurărilor formale primite până acum. Prietenii știu atât de bine de ce… Însă Mirela Călugăreanu a primit ceea ce a vrut! Trecând în solda Curții de Conturi, cel puțin aceasta fiind asigurată că va avea parte de o retragere liniștită. Mai ales că înlocuitoarea sa la conducerea ANAF vine tot de pe Gerota… Mioara Nicoleta Cîrciumaru fiind director general la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, veșnica ”pepinieră de cadre” de pe strada Prof. Dr. Dimitrie Gerota. Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arătând că aceasta ar fi primit inclusiv avizul politic pe axa Ciucă – Câciu. Mai rămânând doar ca dosarul de cadre să nu mai conțină cumva și alte surprize neștiute precum ”vaga” legătură de rudenie dintre Cîrciumaru și Călugăreanu. Pentru că altfel zarurile sistemului au fost deja aruncate, Cîrciumaru fiind ”cap de listă” pentru a o înlocui pe Călugăreanu la conducerea ANAF. SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina