Așa o fi?

Așa o fi?

Pur și simplu halucinant ce se întâmplă cu una dintre structurile vitale ale statului român din domeniul siguranței naționale. Pentru că Serviciul de Telecomunicații Speciale a ajuns să fie folosit drept sperietoare în dorința unui oarecare dezvoltator imobiliar de a își denigra concurența.

Cel mai grav nu este însă că pe respectivul afacerist îl ia gura pe dinainte și amenință reprezentanții unei societăți că le va face probleme, pentru că are relații la STS… Ci faptul că această amenințare a și fost transpusă în practică! Serviciul de Telecomunicații Speciale ajungând astfel sluga, unealta pe persoană fizică a unui fel de ”stabor imobiliar” în afara legii!

Notificarea ”dlui. Colonel”…

Iar pentru a înțelege de la bun început situația în care a fost pus un important dezvoltator imobiliar, publicăm NOTIFICAREA transmisă oficial ”vecinului” care amenința că le va ”face viața grea cu domnul Colonel” și că ”are relații la STS și Libertatea”.

” Către: PRISMA FLEX SRL, În atenția dlui. Paul Virgil Adrian. Data: 02.04.2021. Având în vedere că:

A. H4L dezvoltă complexul rezidențial „h4l HOLBAN„ pe terenul din Mun. București, str. Ștefan Holban nr. 38 B, în vecinătatea complexului rezidențial pe care societatea dumneavoastră îl dezvoltă pe terenul din Mun. București, str. Ștefan Holban nr. 22 – 24.

B. Un număr semnificativ de cumpărători care au vizionat locația proiectului nostru, s-au prezentat la biroul de vânzări iritați, frustrați și ne-au solicitat clarificări și garanții cu privire la intenția reală de a construi proiectul, la bonitatea societății noastre și/sau valabilitatea documentației urbanistice/ de autorizare.

C. Respectivii cumpărători ne-au comunicat faptul că semnele de întrebare față de proiect în sine și față de seriozitatea H4L în finalizarea și dezvoltarea acestuia se datorează discuțiilor pe care le-au avut la adresa proiectului dezvoltat de H4L cu reprezentanții societății dumneavoastră. Aceiași cumpărători ne-au informat că au fost abordați de reprezentanți ai societății dvs. care le-au comunicat informații denigratoare cu privire la proiectul H4L, printre care „autorizația de construire pentru complexul rezidențial este falsă” și/sau că H4L este condusă de ”niște șarlatani care iau banii clienților și ulterior nu predau imobilele” și/sau „ vom avea noi și cu dl. Colonel grijă să le facem viața grea”. Prin urmare, vă transmitem prezenta NOTIFICARE prin intermediul căreia vă punem în vedere faptul că orice practici comerciale care contravin uzanțelor cinstite și principiului general al bunei – credințe și care produc pagube oricăror participanți la piață, reprezintă concurență neloială.(…) Având în vedere cele de mai sus precum și indiciile primite de la clienții și salariații/colaboratorii H4L potrivit cărora dvs. ați întreprins acțiuni în vederea destabilizării activității H4L prin metode care contravin uzanțelor cinstite, VĂ SOLICITĂM să încetați deîndată orice demers de denigrare a imaginii H4L și deturnare a clientelei prin declarații mincinoase și șicanatorii de natură să ne aducă grave prejudicii de ordin moral, financiar și de imagine, și să încetați orice activitate de încălcare, în mod direct și/sau indirect, a obligațiilor impuse de Legea nr.11/1991 privind combaterea concurenței neloiale”.

Cine este Gigea Caraba ?

Ce a urmat acestei notificări oficiale? Cel notificat a trecut ”la fapte”, conform amenințărilor făcute. Astfel că a trimis o ”Sesizare STS”, înregistrată la Unitatea Militară 0500 cu Nr. de intrare 14322. Și care este destinată explicit ” În atenția Dnei. Gigea Caraba. Stimată Doamnă. Vă supun atenției următoarea sesizare, în legătură cu edificarea a două imobile pentru care se pregătește începerea fizică a construcțiilor, fiind declarate deja începerea lucrărilor la ISC și Primăria Sectorului 1, care s-a eliberată Autorizația de construire nr. 58/01/H/ 35219 din 11.02.2020 pentru edificarea a două imobile cu regim de înălțime de S + P + 8 + 9”.

Culmea este că în sesizarea către misterioasa ”Dna. Gigea Caraba”, petentul de serviciu recunoaște că alte instituții la care a trimis plângeri nu i-au răspuns. Printre care ”ISC – care încă nu mi-a răspuns, deși au cea mai mare competență în controlul/verificarea emiterii acestei autorizații de către Primăria Sectorului 1. Și chiar ” Primăria Sectorului 1, deși a fost sesizată de două ori nu mi-a răspuns”. Drept urmare, persoana fizică Adrian Paul trimite dnei. Gigea Caraba de la Serviciul de Telecomunicații Speciale: ”Vă solicit să analizați cu prioritate și să decideți asupra oportunității unei intervenții a instituției dvs. în sensul contestării legalității în instanță a Autorizației de Construire nr. 58/01/H/35219/ 11.02.2020 eliberată de Primăria Sectorului 1 București pentru SC Băneasa H4L SRL. (…) În speranța unei reacții rapide și legală, din partea STS, vă asigur de toată disponibilitatea mea”.

Patronul Embassy Residence amenință în stânga și dreapta

Și ”reacția rapidă” a STS a venit! La fel ca și un articol din ”Libertatea”, acolo unde înalță osanale Serviciului de Telecomunicații Speciale, care a intervenit în instanță într-o problemă ”de siguranță națională”! De unde se vede că ”domnul Colonel” chiar nu a glumit deloc când a amenințat că ”am relații la STS și la Libertatea” și le va ”face viața grea” celor de la H4L…

Generale Bălan, citiți și adevărata stare de fapt!

Presupunând că generalul Ionel Sorin Bălan chiar știe și cine este ”domnul Colonel”, ”doamna Gigea Caraba” și cum de a ajuns STS să execute o intervenție în instanță, atunci poate că ar fi bine ca directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale să citească și următoarea ”Stare de Fapt”:

”Am parcurs toate etapele legale și am obținut toate acordurile și aprobările solicitate de avizatori pentru obținerea Autorizației de Construire. În 2009 a fost întocmită și aprobată o documentație de urbanism de tip PUZ (inclusiv toate avizele și acordurile solicitate de autorități), pe baza căreia în 2010 a fost întocmită și aprobată o documentație de urbanism de tip PUD ( inclusiv toate avizele și acordurile solicitate de autorități). Iar în 2011, pe baza acestor documentații de urbanism, s-a obținut Autorizația de Construire, care are la bază, bineînțeles, toate avizele solicitate de autorități.

Au fost începute lucrările, însă nu s-au finalizat. Perioada autorizației de construire a expirat, astfel că, în 2019 am solicitat reemiterea acestei autorizații, conform legislației în vigoare, exact în aceleași condiții, fără nicio modificare, pentru continuarea lucrărilor. Conform legislației în vigoare, pentru acest demers nu este necesar un nou certificat de urbanism, rămânând valabilă toată documentația autorizației inițiale. Astfel, a fost reemisă autorizația, rezultând Autorizația 58/01/H/35219 din 11.02.2020.

În plus, contrar celor menționate de STS în articolul din LIBERTATEA:

– STS nu deține rețele de telecomunicații speciale în proximitatea terenului în cauză;

– nu există legătură de radiocomunicații STS în proximitatea terenului în cauză;

– demersul judiciar are resorturi nelegitime, STS acționând la sesizarea și în folosul unor persoane fizice, împotriva unei persoane fizice de drept privat (detaliem mai jos care este rațiunea care a dus la această concluzie).

Este regretabil că anumite autorități de importanță strategică ale Statului Român acționează la comanda unor persoane fizice sau juridice ( în cazul de față, dl. Adrian Paul care prin compania Prisma Flex SRL dezvoltă un bloc de apartamente chiar lângă dezvoltarea H4L – Embassy Residence), urmărind interesul financiar al acestuia din urmă.

Mai mult decât atât, domnul Adrian Paul a abordat direct reprezentanții H4L în șantier și le-a pus în vedere/i-a amenințat că le va face ”viața grea” pentru că are cunoștințe la STS și la Libertatea, că va fi un litigiu și că ne va strica imaginea în piață prin articole de presă, lucru care s-a și întâmplat. În plus, același domn a abordat clienți ai H4L, care mergeau pentru a viziona șantierul și încerca să îi convingă să nu achiziționeze de la H4L, aducând tot felul de acuze nejustificate și injurii la adresa H4L, denigrându-ne, fapt ce ne-a determinat să îi transmitem o notificare prin executor judecătoresc. A pus în vedere faptul că dumnealui deține toată infrastructura de utilități din zonă și că dezvoltarea vecină nu va avea niciodată utilități, etc. În general a încercat pe toate căile să intimideze și să determine H4L să renunțe la dezvoltare”.

Deci, oare o ști sau nu generalul Bălan de ”cârdășia” oficială dintre dnul. Colonel – dna. Gigea Caraba – STS – și persoana fizică la care ”execută” serviciul secret pe care acesta îl conduce…?

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”