Așa o fi?

Așa o fi?

”La el sunt banii sistemului” titram ”lovitura” din 22 noiembrie. Atunci când dezvăluiam că zilele dâmbovițeanului Vasile Gim Apostol în fruntea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București sunt ca și numărate. Fie și pentru simplul fapt că miza pentru controlarea ”pușculiței sistemului” , în care sunt vârâte anual de la bugetul Primăriei Capitalei zeci de miliarde era deja prea mare odată cu scoaterea ”pe tarabă” a unor contracte grele… Precum cel de aproape 250 milioane, doar pentru ”mentenanța instalațiilor” spitalelor bucureștene.

Documentele care au dus la demisia lui Vasile Gim Apostol

Iar inevitabilul s-a petrecut, Vasile Gim Apostol anunțând deja că și-a dat demisia de la conducerea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Iar după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, se pare că mentorul său politic îi va da și mintea cea de pe urmă pentru a se retrage mai mult decât onorabil la Târgoviște. Ceea ce l-ar mai putea scoate de sub lumina ”reflectoarelor” în care era la un singur pas să ajungă ”vedeta zilei” mai multor dosare de corupție.

UTI-ul lui Urdăreanu, prins și în contractele ASSMB

Dar așa, operațiunea de ”extragere” a lui Vasile Gim Apostol din fruntea ASSMB poate fi considerată una cu ”finalizare”. Ceea ce nu înseamnă însă că ”marele câștigător” al războiului politic ”pe viață și pe moarte”, care se poartă chiar în aceste ore pentru desemnarea înlocuitorului lui Gim, trebuie să își închipuie că va putea sparge ”pușculița sistemului” imediat după numire. Pentru că, totuși, plângerile penale depuse împotriva unor contracte cadru aflate încă în fază de derulare sau a licitațiilor ținute special în stand – by după seria de dezvăluiri a ”NAȚIONAL” sunt încă aflate în instrumentare…

Se clatină ”șandramaua”…

Vasile Gim Apostol s-a declarat și el învins de ”sistemul ticăloșit”, invocând ”presiunea politică greu de imaginat” care a dus în cele din urmă la debarcarea sa. Și, ce este drept, presiune a existat… Poate și politică… Dar în mod cert cea a dosarelor aflate în anchetarea procurorilor anticorupție. Și pe care le-am dezvăluit în cadrul campaniei privind demascarea modului de ”sifonare” a miliardelor destinate unor spitale în care pacienții încă sunt ținuți în frig sau sunt puși să își aducă mâncare și medicamente de acasă. Relevant în acest sens fiind exemplul unor contracte de miliarde de lei, date în ”cascadă”, pentru doar 2.000 de euro! Presiunea pe Vasile Gim Apostol crescând odată cu intrarea documentelor absolut halucinante ale acordurilor cadru, anexelor și licitațiilor organizate de ASSMB nu doar în posesia noastră, dar și a procurorilor. Începând cu licitația ”pentru sistem informatic, valoare aprox. 2.500.000 euro, anulată. Furnizare, instalare și punere în funcțiune sistem informatic medical (sistem informatic de management al cabinetelor medicale din subordinea ASSMB)”. Sau ”valoarea estimată a acestei proceduri a fost de 11.898.751, 58 lei. Procedura a fost anulată înainte de data limită de depunere , urmare a unei contestații depuse de SIVECO în care este reclamată limitarea concurenței”. Oricum, astfel s–a ajuns în situația ca achiziționarea unui program de nici 2.000 de euro să genereze costuri imediate de instalare de peste 100.000 euro. La care se adaugă câte 30.000 euro lunar, pentru următorii patru ani. Însă programul de nici 2.000 de euro a reprezentat totodată singura justificare a acordării unor contracte ulterioare de miliarde de lei furnizorului inițial! Astfel că, pe lângă toate celelalte contracte semnate de Vasile Gim Apostol în fruntea ASSMB și care au trezit deja ”suspiciuni rezonabile și indicii temeinice” privind favorizarea anumitor firme de casă, rămâne totuși marea întrebare pe cine va mai turna acum miliardarul Tiberiu Urdăreanu… Prietenii UTI știu de ce!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”