Așa o fi?

Așa o fi?

Șef de serviciu secret, plecat după Ghiță la Belgrad ” titram ”lovitura” din 2 martie. Atunci când dezvăluiam că nu doar fostul șef al SRI, actualul ambasador în Iordania, George Maior l-a vizitat pe ”fugarul sistemului” în Capitala Serbiei. Dar mai ales că, în luna octombrie a anului trecut, în ”Orașul Alb” ar fi ajuns, deloc întâmplător, și generalul Marian Hăpău. Șeful Direcției Generale de Informații a Armatei, serviciul secret al Ministerului Apărării Naționale.

Ghiță a părăsit și complexul din Dedinje, unde a fost vizitat de generalul Hăpău

Ocolul ”accidental” al acestuia prin Belgrad, la întoarcerea dintr-o deplasare externă oficială fiind cu atât mai controversată cu cât, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, generalul Hăpău ar fi uitat din nou să îi informeze și pe partenerii strategici despre inițiativa sa. La fel cum a făcut-o și cu privire la ”greșeala tinereții” sale, vizita din Moscova. Nu de alta, dar tot are grijă propaganda operativă – pe bani mulți, din fondurile de război ! – să îl legendeze pe generalul Marian Hăpău drept ”ultimul om al americanilor” din sistem. Însă nu doar devoalarea vizitei acoperite a generalului Hăpău la Belgrad a ”durut” cel mai tare… Ci ”triangularea” adevăratei locații în care Sebastian Ghiță își ducea liniștit viața de nabab, pe banii aduși ”cash”, cu gențile de voiaj, de pe urma afacerilor pe care le derulează încă în România. Inclusiv cu statul român.

Kopaonik, ”Occidentul Serbiei” este plin de hoteluri de lux și pârtii de schi

Cel care încă se preface că vrea să pună mâna pe el, deși structurile informative – ce să mai vorbim de cele MAI ! – nu au fost în stare nici acum să stabilească pe unde a părăsit Ghiță țara, în ciuda ”triplului filaj” de care ”beneficia” la acel moment!

Nu e în Dusina… E în Dedinje!

Însă panica a pus stăpânire pe Sebastian Ghiță și mai ales pe protectorii acestuia din serviciile secrete de-abia odată cu ”avertismentul” cu care încheiam ”lovitura” de acum câteva zile. Și prin care anunțam că generalul Hăpău va înțelege cel mai bine cât de mult se strânge deja ”lațul contrainformativ” în jurul său, tocmai prin dezvăluirea adevăratei locații în care ”se ascunde” Sebastian Ghiță.

Nu mai stă de mult în vila din Dusina…

Pentru că, deși până și șefi de servicii secrete s-au dus parcă prea lesne ”pe fenta” legendatei vile din strada Dusina, cu ieșire în Bulevardul Cvijiceva, Sebastian Ghiță și-ar primi oaspeții de taină într-o cu totul altă locație secretă. În Dedinje…

Izolat în Kopaonik!

Numai că o notă de informare recepționată în ”Centrala” de la București indică mișcarea de ultimă oră a lui Sebastian Ghiță. Cel care, la doar câteva zeci de ore după dezvăluirea ”NAȚIONAL” a fugit și din Belgrad! Plecând ”cu ce avea pe el” din discreta vilă din complexul rezidențial din Dedinje! Numai că, ghinion, uite că eforturile ”logistic – operative” ale lui Sebastian Ghiță de a își pierde din nou urma au fost zadarnice. Pentru că astăzi suntem deja în măsură să informăm că acesta ”s-a refugiat” în Kopaonik! Destinație turistică de lux, aflată în cel mai mare masiv montan din țara vecină, cunoscut și drept ”Acoperișul Serbiei”.

Stațiunea Kopaonik, una cu nu mai puțin de 55 de pârtii moderne pentru schiat fiind un fel de Poiana Brașov a Serbiei. Miliardarii sârbi având de ales între mai multe hoteluri ”de fițe”. Localizarea informativă trimisă deja ”beneficiarilor legali” de la București identificând inclusiv hotelul din zona Slavia în care Ghiță se ascunde de câteva zile în Kopaonik! Fiind vorba de un întreg etaj închiriat pentru ”personalul” său, în timp ce miliardarul nu a părăsit ”discretul” penthouse în care spera să își piardă urma după fuga din Belgrad! Mai ales că aceasta nu este singura veste proastă pentru Ghiță. Pentru că nu a fost identificată doar ”ascunzătoarea” de lux a acestuia din Kepaonik, dar s-a luat deja și ”urma banilor” care îi vin din România, Grecia și Austria! Semnal clar că, de această dată, Departamentul Justiției chiar este decis să obțină extrădarea lui Ghiță. Mai ales că, atunci când își pune cu adevărat ceva în cap, Agenția și reușește!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...