Așa o fi?

Așa o fi?

Gafă diplomatică! România trimite bani în Donețk și Luhansk ” titram ”lovitura” din 9 martie. Una care a avut urmările scontate… Astfel că, în timp ce ”partea română” a încercat să mușamalizeze ”cu orice preț” – la propriu! – declanșarea acestui scandal diplomatic fără precedent, partenerii strategici americani au trecut deja la ”next level” al anchetei.

Cătălin Constantin Badea își bea cafeaua cu Gennady Kuzmin

Reușind deja, în doar câteva zile, să completeze un puzzle contrainformativ mai mult decât alarmant pentru structurile partenere românești. Cu excepția care întărește regula, bineînțeles… Numai că treaba americanilor am fi putut-o face și noi! Asta dacă celebra unitate anti – KGB UM 0110 nu ar fi fost destructurată, fără a se pune nimic în loc. Oricum, se deschid noi fronturi privind ”resorturile lăuntrice” de la chiar vârful Ministerului Afacerilor Externe. Pentru că, pur și simplu, la un anumit nivel al sistemului se refuză să se creadă că unii diplomați pot fi chiar atât de ”dobitoci congenital”, încât să nu știe că Federația Rusă a invadat Ucraina… Că regiunile separatiste Donețk și Luhansk se află sub controlul total al rușilor… Că Guvernul României și-a asumat internațional respectarea tuturor sancțiunilor impuse rușilor…Și, totuși, ministrul Bogdan Aurescu a ajuns să îi bage premierului Nicolae Ionel Ciucă sub masă, la mapă, să semneze ”ca primarul”, planul de acordare de ajutoare financiare directe mai multor obiective situate în… Donețk și Luhansk!!!

Badea- Sandu – Gîtman – Aurescu-Ciucă

Acesta este traseul pe care a circulat documentul care i-a făcut pe americani pur și simplu să își iasă din minți! Și să îi facă și pe ceilalți aliați occidentali din NATO să își pună tot mai serioase semne de întrebare cu privire la necontenitele asigurări date de la București, cum că structurile statului român nu a fost sub nicio formă penetrate de servciile secrete ruse GRU și SVR. Și totuși, în documentul oficial trimis la semnat premierului Ciucă de chiar ministrul Bogdan Aurescu și intitulat ”Planul Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare și Asistență Umanitară 2022” se regăsesc ajutoarele umanitare financiare din ”regiunea extinsă a Mării Negre”. Numai că diplomații MAE par să fi greșit pur și simplu aliații! Pentru că, la punctele 13, 65, 66,67 și 68 sunt trecute sumele care urmează să fie trimise în localitățile Torețk, Barvinok, Svitlodarsk, Romahska și Sartana, din raioanele Mariupol, Nyzhnotepie, Rubizhne și Bahmut, aflate în regiunile separatiste Donețk și Luhansk. Acum, să spunem că premierul Ciucă nu a citit ce i s-a dat la semnat… Și că la fel a procedat și ministrul Bogdan Aurescu…

Dar și secretarul de stat al MAE, ”Arabela” Daniela Gîtman… Ca și directorul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid, useristul Mihai Sandu. Cu toate că, de la acest nivel, ”situația operativă” se complică deja serios. Dat fiind posibilele ”legături primejdioase” – fie ele și doar de afaceri prahovene- dintre mama acestuia, patroana SANTOP STAR SRL, Alexandrina Andronescu și ”lobbistul” oamenilor de afaceri ruși din România, Igor Iniushkin. Cel care însă, ghinion, deși oficial figurează drept ministru consilier al Ambasadei Federației Ruse la București, contrainformativ a fost identificat drept ”șeful Rezidenței SVR în România”.

Avem notele informative americane!

Însă odată refăcut oficial acest ”circuit al hârtiilor” din MAE, toate drumurile diplomatice au dus la Cătălin Constantin Badea. Sau ”Spionul Badea : 8.000 de euro pe lună”, după cum titram ”lovitura” din 17 februarie.

DOCUMENTE MAE – Serviciul Extern

Acesta fiind cel care, deși acum se lăfăie pe o leafă mai mult decât dublă față de cea a președintelui României la Bruxelles este cel care nu doar a făcut ”Planul”, l-a girat și trimis mai departe, dar a și trecut pozițiile referitoare la regiunile separatiste Donețk și Luhansk. Astfel că o teribilă mașinărie contrainformativă a început să își tureze necontenit ”motoarele”… O primă surpriză fiind vechea amiciție care îl leagă pe tânărul diplomat auto-legendat drept ”fantoma SIE” cu… Augustin Lazăr! Vecinul său de ușă cu care își petrecea timpul la un păhărel informativ, în discreta locație ”de serviciu” de pe strada Paris din București. Iar cum la rândul său fostul procuror general al României a fost pe timpuri documentat de către UM 0110 anti – KGB, ofițerii de contrainformații s-au legat până și de acest cap de ață. Și astfel au ajuns să primească și un important sprijin informativ de peste Ocean. Acolo de unde au venit două note care produc deja frisoane șefilor din servicii care știu foarte bine că Agenția nu glumește cu astfel de ”gafe diplomatice”. Și dintre care astăzi dezvăluim doar două…

”GENNADY KUZMIN/deputy permanent representative/ Russian Mission to Un/ this guy with your guy C. Badea / several meetings have been held”.

” Note that now in Brussel, C. Badea same meetings held and hold with Sergei Chenko, minister counsellor Rus Emb Brus”.

Acum, normal că, după dezvăluirile ”NAȚIONAL”, pe ”expertul RoAid – MAE trimis de fostul șef al spionilor, Cătălin Constantin Harnagea ”la post” la Bruxelles stă toată lumea cu ochii ”ca pe butelie”… De la structurile noastre contrainformative, până la rezidenții Secțiilor Politice ale Ambasadelor occidentale. Și astfel s-a și ajuns la prima notă, cea prin care se confirmă că, în timp ce același Cătălin Constantin Badea activa drept consilier în cadrul Misiunii Permanente a României la Organizația Națiunilor Unite, fostul ambasador Ion Jinga a fost avertizat de către partea americană cu privire la ”cafelele informale” băute de acesta cu reprezentantul rus Gennady Kuzmin.

Avem și notele MAE – Serviciul Extern!

În urma ”revenirii informative” de ultimă oră a americanilor, uite că a reușit și partea română să își facă temele și să dezgroape documentele care nu doar să asigure ”schimbul informativ”…

Directorul RoAid, Mihai Sandu și ”diplomatul acoperit” Igor Iniushkin

Dar și să dea asigurări ferme că, totuși, UM 0110 nu a murit în România! Astfel că publicăm și două dintre documentele care arată ”agitația” din jurul păstrării, pentru încă 13 luni, a consilierului Cătălin Constantin Badea la postul ”politic” de la New York.

” Direcția Management Resurse Umane. Direcția Carieră și Dezvoltare Profesională . Nr. H5/1355 – 28 august 2019.

CIRCULARĂ. Către: Centrala MAE, Serviciul Exterior. Avizat : Laura – Elena Chiorean, secretar general; Luminița Dumitrescu, director general, DRU; Elena Budeșu, director, DMRU.

De la: Alexandru Huza, director, DCDP.

Tema: Trimiterea personalului Ministerului Afacerilor Externe în misiune în străinătate cu durata determinată de până la 13 luni pe posturile diplomatice și consulare vacante/vacantabile în anul 2019.

  1. Înscrierea pentru ocuparea posturilor diplomatice și consulare vacante/vacantabile în anul 2019 din Serviciul Exterior al MAE, pentru trimiterea în misiune în străinătate cu durata determinată de până la 13 luni, se va efectua în perioada 29 august – 4 septembrie august 2019, ora 16.30, ora României, astfel :

– Personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Externe interesat și care îndeplinește condițiile prevăzute la art. 5, respectiv art. 6 din ordinul ministrului afacerilor externe nr. 1310/2019, va transmite, la adresa selectiedc@mae.ro, printr-un mesaj electronic, următoarele documente(…)”.

Pe 10 martie dezvăluiam ”Nota de Informare nr. B3/32/14.02.2022”. Cea prin care ministrul Bogdan Aurescu îl informa pe premierul Ciucă despre adoptarea Planului pentru Donețk și Luhansk în urma Legii publicate în …” Monitorul Oficial nr. 1238 din 28 decembrie 2022”! Iată însă că într-un alt document oficial de la vârful MAE, intrat și el în posesia noastră se produce un nou ”scurtcircuit”. Înscrierea la un concurs făcut parcă anume pentru Cătălin Constantin Badea fiind anunțată în perioada ” 29 august 2019 – 4 septembrie august 2019”. Desigur, pare a fi și aceasta o simplă greșeală…

Ambasadorul Jinga, avertizat de americani…

Dar dacă ar fi una cu intenție…? Mai ales că alte note informative intrate în posesia noastră atrag atenția asupra menținerii expertului Cătălin Constantin Badea la New York, în ciuda avertizărilor americane : ” Trebuia o comunicare din partea Personalului către Misiunea Permanentă la New York. Comunicarea trebuia să conțină detalii legate de salarizare, gradul sau funcția, drepturile și alte detalii în acest sens. Misiunea are primită doar comunicarea cu nr. H1/10.505 din 3 iulie, făcută de Camelia Gabor. Dar este insuficientă, fiindcă doar anunța sosirea, atât.

CĂTĂLIN CONSTANTIN BADEA – în data de 12 iunie, Amb. Jinga a trimis adresa nr. 3911 din 12 iunie 2019, prin care solicită prelungirea, aceasta fiind retransmisă în data de 9 august 2019, la SDS Neculăescu”.

Și uite cum se verifică acum și modalitatea prelungirii detașării lui Cătălin Constantin Badea la New York, la Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite. Mai ales după ”Scandalul Scialdone Group”, vizând chiar blocul misiunii diplomatice! Ca și solicitarea cu celeritate a Luminiței Odobescu, fosta ambasadoare la Bruxelles, a aceluiași Cătălin Constantin Badea, la propunerea lui Cătălin Constantin Harnagea.

ULTIMA ORĂ. După dezvăluirile ”NAȚIONAL” a fost blocată orice plată efectuată de către Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, în cadrul ”Planului anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară aferentă anului 2022”! Partea americană a solicitat explicații oficiale pentru ”ajutoarele financiare umanitare” alocate astfel de Guvernul României pentru regiunile separatiste Donețk și Luhansk!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Gennady Kuzmin


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”