Așa o fi?

Așa o fi?

”Daniel Dineș, CEO și cofondator al UiPath, a achiziționat prin intermediul Ice Vulcan Properties, vehicul de investiții pe care îl deține, un pachet de 9,57 % din RodBun, unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul agricol românesc, de la fondatorii companiei, Alexandru Iancu și Daniel Munteanu”.

Prăbușit pe Wall Street, Dineș investește în RodBun

Anunțul oficial al tranzacției fiind întărit prin mesajul ”celui mai bogat român”, Daniel Dineș: ”Suntem bucuroși să anunțăm prima noastră tranzacție în sectorul agricol românesc prin investiția în RodBun. Credem cu tărie că viitorul agriculturii se bazează pe cercetare, inovare, digitalizare și sustenabilitate. Prin realizarea de investiții inteligente în această direcție, România are potențialul de a deveni unul dintre jucătorii – cheie din Europa în sectorul agricol”.

RodBun, ”copy – paste” după One United

Numai că acest ”succes” investițional a survenit într-un moment cel puțin delicat, dacă nu chiar devastator cu totul pentru Daniel Dineș și UiPath. Pentru că, doar cu o seară înainte de ”detonarea” publică a acestei propagande mediatice, o altă știre prezenta o cu totul altă imagine a companiei: ”Continuă declinul: UiPath scade în nouă zile cu 40% pe Wall Street, la 19 dolari pe acțiune! UiPath, cel mai valoros startup IT pornit din România continuă să se confrunte cu o perioadă dură pe piața bursieră din Statele Unite. După o scurtă revenire, acțiunile au reînceput să scadă, iar tendința s-a păstrat și la începutul ședinței de tranzacționare, când acțiunile companiei scădeau cu 4,8%. În doar nouă zile, prețul acțiunilor UiPath s-a depreciat cu aproape 40%, de la 31,4 dolari la 19 dolari”.

Astfel că anunțul investiției în agricultură pare doar o copie a rețetei prin care s-a încercat ”spălarea” imaginii companiei și la prima prăbușire a UiPath pe Wall Street. Și când au fost depuse toate eforturile logistice pentru ca românii să afle doar că ”miliardarul Daniel Dineș investește în imobiliare, prin cumpărarea unui pachet de acțiuni la One United Properties”. La fel cum acum a fost ”rostogolită” public doar știrea că ”miliardarul Daniel Dineș investește în agricultură, prin cumpărarea unui pachet de acțiuni la RodBun”. SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...