Așa o fi?

Așa o fi?

A purta Crucea lui Hristos este un dar divin de care au parte numai martirii creștini. De aceea „crucea mamii lor” este o blasfemie la adresa Crucii. Hristos a spus că fiecare om își duce o cruce a vieții. Este o opțiune de credință individuală, urmarea lui Hristos. „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze” (Mt 16,24).

Crucile afișate ostentativ de unii, sunt o jignire evidentă la adresa Crucii. Aici fac referire la „crucea mamii lor” pe care o atârnă unii ierarhi ai Bisericii de piepturile diverșilor politicieni ai României. Ceremonia desfășurată de ziua Sfântului Apostol Andrei, în Catedrala sibiană proiectată de doi arhitecți maghiari, este culmea mimetismului patriotic. Mitropolitul Laurențiu Streza l-a cadorisit pe liderul partidului AUR cu o astfel de cruce. Se numește „Crucea Șaguniană” și n-are nicio legătură cu acea Cruce pe care a fost răstignit Dumnezeul creștinilor. Nici una. Dealtfel crucea înmânată de Î.P.S.Laurențiu a avut mână moartă pentru penalii Gigi Becali, Ilie Carabulea și Aristotel Căncescu. Toți au făcut închisoare, ulterior decorării.

Este cunoscută afinitatea dintre Laurențiu și Daniel, cel dintâi fiind susținătorul celui din urmă la alegerile patriarhale din anul 2007. Prin urmare, mesajul decorării ar putea fi: „Patriarhul îl iubește profund pe Simion „Noul Golan de Aur ”. Iar această dragoste profundă față de aproapele Simion, îi reunește în mod miraculos pe rivalii Teodosie și Daniel. Să se știe că se știe! Oare să fi fost de vină Sfânta Securitate?

Însă proaspătul medaliat ar trebui să se simtă îngrijorat, pentru că genul acesta de „cruce a mamii lor”, dăruită de ierarhi, aduce pușcăria celor care o poartă. Se pare că Dumnezeu nu-i ajută pe blasfemiatorii Crucii Sale.

De pildă, în octombrie 2012, onor P.F. Patriarh Daniel înmâna Ordinul „Sfinţilor Martiri Brâncoveni” vicepremierului Liviu Dragnea. Acesta a fost decorat pentru ajutorul financiar acordat unor biserici (din banii publici ai întregului popor – sic!) și pentru … „ajutoarele viitoare”. La îndemnul Prea Încântatului Daniel, preoţii i-au cântat infractorului Dragnea „Vrednic este!”. La acea vreme politicianul săvârșea deja infracţiuni. Poate nu întâmplător Daniel rostea complice: „Pe noi ne-aţi ajutat, dar nu spun când și cum!”. Pentru „vrednicia” certificată de Patriarh, în anul 2019 Dragnea avea să fie condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Ghinion.

În august 2020, Mitropolitul Teofan îi atârna în piept „Crucea Moldavă” politicianului nemţean Ionel Arsene. În martie 2023, infractorul Arsene a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Ghinion.

De-a lungul timpului „crucea mamii lor” a fost împărţită, cu generozitate deșănţată, de mulţi arhierei ai Bisericii. Nu în ultimul rând, amintim de crucea umplută cu agheazmă dăruită din dragoste de Arhiepiscopul Teodosie preaiubitului său ucenic, Radu Mazăre. Infractorul dovedit de Justiţie prestează acum în pușcărie o condamnare de 5 ani. Ghinion.

Un caz aparte îl constituie Gigi Becali. Acesta a fost dublu medaliat cu „Crucea Șaguniană”, în anul 2006, de Mitropolitul Laurenţiu Streza și cu „Crucea Moldavă”, în anul 2008, de Patriarhul Daniel Ciobotea. „Crucea mamii lor” nu l-a protejat multă vreme pe dreptcredinciosul europarlamentar Becali care avea să încaseze o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare. Ghinion.

Concluzia este că blasfemierea Crucii lui Hristos aduce ghinion. În fapt, numai martirii creștini sunt adevărații stavrofori – purtători de Cruce. Ceilalți o maimuțăresc prin „crucea mamii lor”.

Invit românii să aștepte efectul decorării lui George Simion de către înaltul prelat sibian. Este numai o chestiune de timp, pentru că Dumnezeu nu întârzie niciodată. Tic – tac! SURSA: neamul românesc


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat