Așa-zisul guvernator al Crimeei susține că peninsula este protejată de-acum de atacurile ucrainenilor

Așa-zisul guvernator al Crimeei susține că peninsula este protejată de-acum de atacurile ucrainenilor

Armata rusă şi-a consolidat semnificativ apărarea antiaeriană în Crimeea pentru a se proteja în faţa atacurilor ucrainene tot mai frecvente cu drone şi rachete, susține așa-zisul guvernator al peninsulei de la Marea Neagră, Serghei Aksionov.

Peninsula Crimeea FOTO Arhivă

„Pot asigura că apărarea antiaeriană a fost consolidată semnificativ pe teritoriul Republicii Crimeea, până la un nivel suficient pentru a înfrunta atacuri masive”, a spus Aksionov la televiziunea locală, potrivit EFE și Agerpres .

Acest oficial instalat de Moscova în Crimeea a deplâns scăderea turismului pe fondul intensificării atacurilor ucrainene asupra facilităților militare rusești din peninsulă. El susține că peninsula este de-acum sigură, deși rușii au mai susținut acest lucru și s-a adeverit că nu au avut dreptate.

„Înţelegem cu claritate şi chiar ştim cu aproximaţie care ar putea fi ţintele atacurilor şi cum s-ar putea desfăşura. Pe această bază am creat o apărare eficace”, spune Aksionov.

Ucraina şi-a intensificat în ultimele săptămâni atacurile cu drone, cu rachete aer-sol Storm Shadow şi cu rachete anti-navă Neptun modificate pentru lovirea obiectivelor terestre, ţintind o varietate de instalaţii militare ruseşti, respectiv depozite de muniţii, instalaţii ale Flotei Ruse de la Marea Neagră, aerodromuri, sisteme anti-aeriene etc., notează EFE.

Aksionov face aceste declarații în condițiile în care imagini din satelit arată că Flota Rusă din Marea Neagră își transferă navele de război din Sevastopol la Novorossiisk. În plus, un grup de forțe speciale ucrainene a debarca t miercuri în Crimeea și a produs numeroase victime în rândul ocupanților ruși, deși Moscova susține că a dejucat această operațiune.

Peninsula Crimeea se află sub ocupația rusă din 2014, când Moscova a anexat-o în urma unei invazii cu trupe fără însemne și unui referendum organizat în mod ilegal și condamnat de comunitatea internațională.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat