Asalt asupra Capitoliului: Comisia specială de anchetă cere informaţii de la trei congresmeni republicani

Asalt asupra Capitoliului: Comisia specială de anchetă cere informaţii de la trei congresmeni republicani

Comisia specială a Camerei Reprezentanţilor a Congresului american care anchetează asaltul susţinătorilor fostului preşedinte Donald Trump asupra Capitoliului, pe 6 ianuarie 2021, a solicitat interviuri cu trei parlamentari republicani, afirmând că aceştia deţin informaţii despre planificarea evenimentelor de la Washington din acea zi, relatează luni Reuters.

Într-un comunicat dat luni publicităţii, comisia a menţionat că doreşte să discute cu deputaţii republicani Andy Biggs, Mo Brooks şi Ronny Jackson.

Benny Thompson şi Liz Cheney, care conduc comisia respectivă, au precizat că cei trei colegi de-ai lor au datoria patriotică de a coopera în cadrul acestei anchete.

''Comisia de selecţie a aflat că mai mulţi colegi deţin informaţii legate de investigaţia noastră asupra faptelor, circumstanţelor şi cauzelor evenimentelor din 6 ianuarie'', au declarat Thompson şi Cheney.

În 6 ianuarie 2021, câteva mii de susţinători ai fostului preşedinte american Donald Trump au pătruns în sediul Congresului Statelor Unite, încercând să împiedice validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale câştigate de Joe Biden. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?