Asalt asupra Capitoliului: Liderul grupului de extremă dreapta din SUA Proud Boys salută atacul

Asalt asupra Capitoliului: Liderul grupului de extremă dreapta din SUA Proud Boys salută atacul

Enrique Tarrio, liderul grupului de extremă dreapta american Proud Boys, a salutat asaltul de miercuri asupra Capitoliului din Washington şi a avertizat că există posibilitatea ca acţiuni similare să aibă loc asupra altor clădiri publice din SUA, transmite EFE.

Într-o conversaţie telefonică cu The Wall Street Journal, Tarrio a afirmat că acest tip de acţiuni ''va continua să aibă loc'' dacă preşedintele ales Joe Biden şi Partidul Democrat nu ascultă acea parte a populaţiei care are îndoieli cu privire la legitimitatea ultimului scrutin prezidenţial din ţară, din 3 noiembrie.

''Fie că este vorba despre Capitoliul de astăzi (o referire la protestele violente de miercuri din Washington - n.r.), fie că este vorba despre un capitoliu statal mâine sau de orice altă clădire guvernamentală, probabil că vor mai fi'' proteste, a declarat Enrique Tarrio din camera unui hotel situat la periferia oraşului Baltimore (statul Maryland), de unde a urmărit incidentele de la Washington, în contextul în care fusese arestat la Washington şi eliberat ulterior, dar primise interdicţie din partea autorităţilor de a participa la manifestaţiile în sprijinul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

''Eu nu vreau să se întâmple, dar din nefericire aceasta este o aducere aminte a faptului că aceşti politicieni lucrează pentru noi. Nu noi suntem cei care lucrează pentru ei'', a insistat el.

Totuşi, pe reţelele sociale, Tarrio a aplaudat asaltul. ''Mândru de băieţii mei şi de ţara mea'', a comentat online Tarrio, într-un joc de cuvinte legat de numele grupului de extrema dreaptă pe care îl conduce, Proud Boys (băieţii mândri). ''Nu plecaţi'', a adăugat el.

De origine cubaneză, Enrique Tarrio a fost arestat luni la sosirea în capitala SUA din Miami, unde locuieşte, fiind acuzat de incendierea unui afiş 'Black Lives Matter' furat dintr-o biserică metodistă. Liderul Proud Boys, care a fost eliberat marţi din ordinul judecătoarei Renee Raymond, este acuzat de distrugere de proprietate, un delict minor, plus alte două acuzaţii referitoare la posesia de arme de foc cu încărcătoare cu capacitate suplimentară de muniţie, potrivit unor surse poliţieneşti citate de cotidianul The Washington Post.

Potrivit lui Tarrio, între 2.000 şi 2.500 de membri ai grupului Proud Boys au asistat la protestele de miercuri de la Washington. El a adăugat că nu ştie dacă vreunii dintre aceştia au participat la asaltul asupra Capitoliului.

''Oamenii vor reveni aici (la Washington - n.r.) pentru ceremonia de învestitură (a preşedintelui ales Joe Biden). Poate că ne vom face şi noi apariţia. Încă nu ne-am decis'', a afirmat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...