Asaltul JAVRELOR! Nicolicea şi Iordache modifică LEGEA pentru a o putea UMILI Dragnea pe Kovesi!

Asaltul JAVRELOR! Nicolicea şi Iordache modifică LEGEA pentru a o putea UMILI Dragnea pe Kovesi!

Asaltul javrelor! Nicolicea şi Iordache modifică o lege pentru a o putea umili Dragnea pe Kovesi! Despre ce este vorba? Deputaţii PSD Eugen Nicolicea şi Florin Iordache au depus o propunere legislativă privind modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor care prevede posibilitatea ca o comisie de anchetă să îşi desfăşoare activitatea chiar dacă Parchetul a demarat în paralel o anchetă penală. Cei doi mai propun ca persoanele chemate la audieri, chiar dacă sunt magistraţi, să fie obligate să participe. Da, modificările vizează așa-zisa comisie de anchetare a alegerilor prezidențiale din 2009, propusă și condusă de infractorul Dragnea. Miza anchetei: umilirea șefei DNA.

*** Atenție: Aceste modificări au fost depuse marți la parlament și tot marți vor fi discutate, pe repede înainte, de comisia parlamentară de statut.

Eugen Nicolicea şi Florin Iordache au depus o propunere legislativă privind completarea articolului 9 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, „în sensul instituirii unor reguli clare pentru organizarea şi funcţionarea comisiilor de anchetă”.

Social-democraţii, membrii în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, au depus şi un proiect de Hotărâre privind modificarea şi completarea articolului 9 din Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în sensul „instituirii unor reguli clare de procedură referitoare la citarea şi invitarea persoanelor în faţa comisiei de anchetă, care să cuprindă şi măsurile ce pot fi propuse în situaţia în care aceste persoane refuză nemotivat să se prezinte în faţa comisiei”.

„Este vorba despre o modificare a unui articol din Regulamentul comun privind comisiile de anchetă, şi anume iniţiatorii propun ca să fie posibilă o comisie de anchetă chiar dacă există o anchetă a Parchetului în paralel”, a detaliat Ioana Bran, secretarul Camerei Deputaţilor.

De asemenea, întrebată dacă iniţiatorii mai propun ca persoanele invitate la audieri să fie obligate să dea curs invitaţiei, Ioan Bran a spus că „este o propunere legislativă în acest sens”.

„Vrem să aflăm chestiuni care vizează activitatea parlamentară“

Ulterior, deputatul PSD Florin Iordache a declarat, referitor la modificările pe care le propune la Statutul deputaţilor şi senatorilor privind comisia de anchetă, că Parlamentul nu va face anchetă penală, dar este normal ca inclusiv magistraţii să fie obligaţi să se prezinte la audieri.

„Ancheta parlamentară e anchetă parlamentară, prin care vrem să aflăm chestiuni care vizează activitatea parlamentară, activitatea legislativă. Activitatea penală sau activitatea pe care o desfăşoară Parchetul este altă anchetă. Tocmai de aceea sunt două acţiuni total diferite. Dacă sunt fapte de natură penală, fără îndoială şi în această comisie de anchetă parlamentară, faptele respective sunt înaintate Parchetului. Nu are în niciun fel Parlamentul sau nu poate face Parlamentul anchetă penală (...). Nu va face anchetă penală Parlamentul”, a afirmat Florin Iordache.

Întrebat despre propunerea sa prin care persoanele care vor fi chemate la audieri în cadrul comisiei de anchetă vor fi obligate să dea curs invitaţiei, deputatul PSD a spus: „Nu e normal? Persoanele care consideră comisia respectivă că pot aduce informaţii concludente care să aflăm adevărul, fără îndoială sunt invitate”. La remarca presei că, în prezent, magistraţii pot refuza o invitaţie, Florin Iordache a afirmat că „tocmai de aceea” modifică Statutul deputaţilor şi senatorilor în privinţa comisiilor de anchetă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...