Asasinarea bloggerului Vladlen Tatarski: Rusia a emis un mandat de arestare pe numele unui cetățean ucrainean

Asasinarea bloggerului Vladlen Tatarski: Rusia a emis un mandat de arestare pe numele unui cetățean ucrainean

Rusia a emis miercuri un mandat de căutare şi capturare pe numele ucraineanului Iuri Denisov în calitate de complice la atacul cu explozibili care l-a ucis, la 2 aprilie, pe bloggerul militar rus Maxim Fomin, mai cunoscut sub numele de Vladlen Tatarski, relatează EFE, potrivit Agerpres .

Vladlen Tatarski FOTO Twitter

„În urma unei serii de investigaţii, s-a stabilit că cetăţeanul ucrainean Iuri Denisov a fost unul dintre complicii acestei infracţiuni. El a fost acuzat în contumacie şi declarat în căutare şi capturare”, transmite Comitetul de Instrucţie al Rusiei (CIR) într-un comunicat.

Potrivit CIR, Iuri Denisov a sosit în Rusia în februarie 2023 pentru a pregăti atacul soldat cu moartea bloggerului militar Vladlen Tatarski şi rănirea a 32 de persoane.

„El (Denisov, n. red.) a fost cel care i-a dat Dariei Trepova (deţinută, n. red.) statueta cu explozibili pe care ea a dus-o la cafeneaua unde avea loc o întâlnire cu Fomin (Tatarski, n. red.). Atunci a avut loc explozia care a fost cauza morţii bloggerului militar”, se arată în comunicat.

Tatarski, originar din regiunea ucraineană Doneţk, a fost unul dintre cei mai populari corespondenţi militari şi bloggeri care şi-au câştigat faima în timpul campaniei militare ruse din Ucraina, notează EFE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...