Asasinarea lui Khashoggi a fost premeditată, potrivit procurorului general saudit

Asasinarea lui Khashoggi a fost premeditată, potrivit procurorului general saudit

Procurorul general al Arabiei Saudite a declarat joi că, pe baza informaţiilor furnizate de Turcia, suspecţii acuzaţi de asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi au acţionat premeditat, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând o declaraţie oficială publicată la Riad.

'Parchetul general a primit informaţii de la partea turcă conform cărora suspecţii în cazul Khashoggi au întreprins acţiunea în mod premeditat', a afirmat procurorul general, citat de televiziunea saudită de stat al-Ekhbariya şi de agenţia oficială de presă SPA. Acesta a precizat că anchetele continuă.

Declaraţia contrazice linia oficială de până acum a Riadului conform căreia jurnalistul a fost ucis într-o altercaţie.

Jamal Khashoggi, jurnalist şi opozant saudit, a fost ucis pe 2 octombrie, în incinta consulatului ţării sale la Istanbul.

Potrivit unor responsabili turci, Khashoggi a fost asasinat de o echipă de agenţi venită de la Riad.

În total, 18 suspecţi, toţi saudiţi, au fost arestaţi în Arabia Saudită şi mai mulţi responsabili ai serviciilor secrete au fost demişi.

Cu puţin timp înaintea comunicatului procurorului, presa saudită de stat a anunţat că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a prezidat joi prima reuniune a unei comisii însărcinate cu restructurarea serviciilor de informaţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...