Asasinarea unui jurnalist în Slovacia: Şeful statului cere o remaniere a guvernului sau alegeri anticipate

Asasinarea unui jurnalist în Slovacia: Şeful statului cere o remaniere a guvernului sau alegeri anticipate

Preşedintele slovac Andrej Kiska a lansat, duminică, un apel la o remaniere profundă a guvernului sau la alegeri anticipate, ca urmare a asasinării jurnalistului Jan Kuciak, care ancheta asupra unor presupuse fenomene de corupţie la cel mai înalt nivel, cu legături în mafia italiană, informează AFP şi Reuters.

"Văd acum două soluţii: o remaniere în profunzime a guvernului (...) sau alegeri anticipate", a declarat Kiska într-o declaraţie televizată referitoare la această asasinare, care a provocat un adevărat şoc în această ţară membră a UE.


Foto: (c) FELIPE TRUEBA / EPA


Jan Kuciak este primul ziarist care a fost asasinat până în prezent în Slovacia. Anchetele sale jurnalistice se axau pe legăturile obscure dintre oameni de afaceri şi politicieni, printre investigaţiile sale mai recente fiind şi afacerile derulate în Slovacia de italieni care ar avea legături cu mafia, toţi cei reţinuţi în urma asasinatului fiind de altfel cetăţeni italieni.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...