ASASINAT în Marea Britanie: laburista pro-europeană Jo Cox a fost împușcată pe stradă

Deputata britanică Jo Cox a fost împuşcată, joi, la Birstall, în nordul Angliei, relatează mass media britanică preluată de agenţiile internaţionale de presă. Campania electorală pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană a fost suspendată pe parcursul acestei zile.

ACTUALIZARE 19:20 Deputata laburistă proeuropeană Jo Cox a murit la spital, după ce a fost împuşcată joi în plină stradă, anunţă poliţia britanică citată de Reuters.

Jo Cox din circumscripţia Batley şi Spen (West Yorkshire) era în stare gravă în urma împuşcăturilor suferite.  Potrivit televiziunii Channel 4 News, deputata ar fi fost şi înjunghiată.

Atacul a avut loc lângă biblioteca municipală din Birstall, unde Jo Cox avea, în mod regulat, întrevederi cu alegătorii săi. Agresorul ar fi strigat "Britain first", potrivit unui martor citat de Sky News.

Jo Cox ar fi intervenit într-o altercaţie dintre doi bărbaţi. Unul dintre ai a atacat-o. Al doilea bărbat a suferit şi el răni uşoare.

Poliţia a confirmat într-un comunicat că o femeie a fost grav rănită însă nu i-a dezvăluit identitatea.

Un bărbat de 52 de ani a fost arestat, au mai spus forţele de ordine.

Sunt foarte preocupat de informaţiile privind rănirea deputatei Jo Cox. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru Jo şi pentru familia ei", a scris pe Twitter premierul britanic David Cameron.

Jo Cox era deputată din 2015, avea 41 de ani şi era mamă a doi copii.

Marea Britanie este în plină campanie pentru referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană. Însă, din cauza acestui incident, campania a fost suspendată pe parcursul zilei de astăzi.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar