"Asasinatele politice din România": Dezbatere în mijlocul scandalului morţii patronului Hexi Pharma

"Asasinatele politice din România": Dezbatere în mijlocul scandalului morţii patronului Hexi Pharma

În mijlocul scandalului morţii patronului Hexi Pharma şi la 25 de ani de la asasinarea lui Culianu, pe 8 iunie, la Centrul Ceh, Gabriela Adameşteanu, istoricul Mihai Burcea, Eugen Ciurtin, istoric al religiilor, şi jurnalistul Liviu Tofan vor vorbi despre asasinatele politice din România modernă.

"Asasinatele politice din România": Dezbatere în mijlocul scandalului morţii patronului Hexi Pharma

Iată cine sunt cei care vor vorbi despre Asasinatele politice din România. Jurnalistul, Istoricul religiilor şi Scriitoarea:

Liviu Tofan este jurnalist şi cercetător al evenimentelor din timpul Războiului Rece, pe care le-­a trăit ca redactor la Radio Europa Liberă. Născut la Bucureşti în 1948, a studiat filologia la Universitatea Bucureşti, a părăsit România în anul 1973 şi s­-a stabilit în Germania, la München. Acolo a lucrat timp de 20 de ani la postul american de radio Europa Liberă, mai întîi ca redactor de ştiri. A devenit şef al serviciului de ştiri în 1980, apoi director adjunct al Departamentului Românesc.

Revenit în România după înlăturarea regimului comunist, Liviu Tofan a înfiinţat şi condus pînă în 1994 redacţia din Bucureşti a Radio Europa Liberă. A fost cofondator şi director al Radio Total (96,9 FM) şi a realizat diverse producţii TV. Din 2008, Liviu Tofan este directorul Institutului Român de Istorie Recentă (IRIR), o fundaţie independentă.

Eugen Ciurtin este istoric al religiilor, în prezent Secretar al Consiliului ştiinţific al Institutului de Istorie a Religiilor (Academia Română). A iniţiat şi coordonat Asociaţia Română de Istorie a Religiilor si cele două periodice ştiinţifice internaţionale Archaeus. A primit premiul de indianistică al Académie des Inscriptions et Belles-Lettres, Paris si este profesor invitat al Universităţilor din Paris (École Pratique des Hautes Études).

Gabriela Adameşteanu este scriitoare şi jurnalistă. A fost redactor-şef la revista 22 din 1991 până în 2005. A scris patru romane, pentru care a primit cele mai importante premii naţionale, este unul dintre autorii români cei mai traduşi în străinătate şi i-a luat ultimul interviu lui Ioan Petru Culianu.

Dezbaterea "Asasinatele politice din România" se va desfăşura pe 8 iunie, de la ora 19: 00, la Centrul Ceh (Strada Ion Ghica, nr. 11, Bucureşti).

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante