Asasinatul fostului premier japonez Shinzo Abe. Poliţiştii au descoperit explozibil în locuinţa atacatorului. Ce a spus acesta poliţiei

Asasinatul fostului premier japonez Shinzo Abe. Poliţiştii au descoperit explozibil în locuinţa atacatorului. Ce a spus acesta poliţiei

Fostul premier japonez ShinzoAbe a fost împuşcat de două ori în timp ce ţinea un discurs în oraşul sudic Nara, vineri dimineaţă.

Oficialii de securitate de la faţa locului l-au imobilizat pe bărbatul înarmat, iar suspectul în vârstă de 41 de ani se află în prezent în custodia poliţiei.

Martorii oculari au spus că au văzut un bărbat purtând ceea ce părea a fi armă mare şi a tras de două ori în Abe din spate. Fostul premier a căzut la pământ în timp ce trecătorii ţipau şocaţi şi speriaţi.

Suspectul a fost identificat ca fiind Tetsuya Yamagami, locuitor al oraşului Nara. Presa locală precizează că ar fi vorba de un fost membru al Forţei de autoapărare maritimă a Japoniei, echivalentul japonez pentru marină.

De asemenea, presa locală menţionează că atacatorul a părăsit serviciul activ în 2005.

Oficialii nu au declarat încă motivele suspectului, dar agenţiile de presă locală au relatat că Yamagami a mărturisit poliţiei că este ”nemulţumit de fostul prim-ministru Abe şi urmărea să-l omoare”.

De asemenea, bărbatul le-ar fi spus ofiţerilor că nu ”purta ranchiună faţă de convingerile politice ale fostului premier”.

Fostul premier japonez era însoţit de o echipă de poliţie de securitate, dar se pare că bărbatul înarmat a fost capabil să ajungă la câţiva metri distanţă de oficial fără niciun fel de verificări sau bariere.

Fotografiile care au circulat pe reţele sociale în urma atacului îl înfăţişează pe suspect stând chiar în spatele lui Abe, în timp ce fostul premier se îndrepta spre o scenă pentru a-şi rosti discursul.

Ofiţerii de securitate l-au reţinut pe atacator, care nu a încercat să fugă, şi i-au confiscat arma, care ar fi fost o armă confecţionată manual.

Discursul regretatului Abe a venit ca parte a unei campanii pentru fostul său partid, Partidul Liberal Democrat, deoarece alegerile pentru camera superioară din Japonia urmează să aibă loc în cursul acestei săptămâni.

Miniştrilor din toată ţara li s-a transmis ulterior să se întoarcă imediat la Tokyo, potrivit presei locale.

Fostul premier, Shinzo Abe, în timpul ultimului său discurs în fața gării Kintetsu, din Nara, vestul Japoniei. FOTO EPA-EFE

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?