Asasinii din umbră. Cum sunt lichidați oamenii lui Putin de ucraineni

Asasinii din umbră. Cum sunt lichidați oamenii lui Putin de ucraineni

Mișcarea de rezistență ucraineană transmite președintelui rus Vladimir Putin și oamenilor săi puși să conducă teritoriile ocupate în Ucraina un mesaj: nu sunteți niciodată în siguranță.

Apropiații lui Putin , eliminați Foto The Sun

În ultimele săptămâni, mai mulți oficiali ruși au fost împușcați, otrăviți sau aruncați în aer. Experții spun că Putin se confruntă cu un „dublu ghinion”, fiind amenințat de tot mai mulți aghiotanți din cohorta sa.

Aceștia susțin că președintele rus ar fi „capul” operațiunii de asasinare a Dariei Dughina, fiica „ideologului lui Putin”, Aleksandr Dughin.

Kremlinul a acuzat Ucraina că a organizat atacul împotriva jurnalistei și activistei ruse, susținând că a folosit un spion care să ducă la îndeplinire planul. Autoritățile ruse au precizat că Aleksandr Dughin ar fi fost ținta, nu fiica lui.

În trecut, Daria Dughina l-a criticat pe Putin că ar fi „prea blând” în acest război, astfel că mai mulți oameni au văzut moartea ei ca pe o încercare a liderului rus de a înăbuși criticii.

Trădătorii din Ucraina sunt „vânați”

Gary Tabach, fostul șef NATO, aflat acum în Kiev, a declarat pentru The Sun că forțele ucrainene „vânează” simpatizanții ruși din teritoriile ocupate.

„Cei care au trădat Ucraina; unii dintre deputați, unii dintre liderii țării care au ajuns chiar acum în Rusia, voluntar, vor fi vânați pentru tot restul vieții. Ucrainenii au o imaginație foarte bogată și știu cum să-i urmărească”, a spus Tabach.

Veteranul din Marina SUA a susținut că Ucraina are o „listă prioritară” de ținte care trebuie eliminate, Putin aflându-se în capul listei:

„Putin se află pe această listă de multă vreme pentru mulți oameni. Forțele speciale ucrainene țintesc către ceea ce ar cauza cele mai multe daune, cel mai mare efect asupra populației și va stârni frică în oamenii care susțin rușii. Colaboratorii să știe că, dacă îl susțin pe inamic, atunci trebuie să fie pregătiți să moară pentru asta, pentru că o să îi vânăm”.

Yuriy Bereza, colonel în batalionul de voluntari Dnipro, a spus că nici trădătorii nu sunt în siguranță în Rusia.

El a sugerat că serviciile secrete ucrainene se îndreaptă spre est într-o campanie devastatoare de asasinare care include otrăviri, execuții la miezul nopții și atentate cu bombă asupra criminalilor din subordinea lui Putin.

El a mai spus: „Fie vor fi executați de ruși pentru ineficiență, fie vor fi uciși în timpul retragerii trupelor. Doar o mică parte dintre ei va avea norocul să supraviețuiască și să ajungă în închisorile ucrainene.”

„Este puțin probabil ca aceștia să poată scăpa înapoi în Rusia”.

Război de gherilă

Avertismentul dur vine în timp ce sacii în care se află cadavrele aliaților lui Putin continuă să se adune.

Chiar în această săptămână, un oficial important pro-Putin dintr-o regiune ocupată a Ucrainei a fost ucis într-o mașină-capcană în care era implantată o bombă în timp ce se ducea să-și ia fiica de la grădiniță.

image

Luptători de gherilă, care s-au antrenat înainte de invazie cu ajutorul forțelor speciale din SUA și Marea Britanie, au eliminat fără milă colaboratorii Rusiei cu scopul de a semăna frica în rândurile lor.

După ce atacă, ei dispar, făcându-se neobservați în populația locală pentru a se sustrage oricărei încercări rusești de a fi capturați.

Ei se folosesc de ascunzători secrete în care se află explozibili și pistoale cu amortizoare, precum și Kalashnikovuri și lansatoare de grenade.

„Scopul este de a le arăta ocupanților că nu sunt acasă, că nu ar trebui să se stabilească aici, că nu ar trebui să doarmă confortabil”, a declarat un gheriler pentru New York Times.

El a descris o misiune care a avut loc într-o secție de poliție controlată de ruși, care a început cu întreruperea energiei electrice de pe o stradă și apoi, în întuneric, a continuat cu plantarea unei bombe în roata unei mașini.

Ița de pescuit a fost lipită atât pe interiorul roții, cât și pe un detonator, astfel încât dispozitivul să explodeze atunci când șoferul a învârtit roata.

Bomba a ucis un ofițer de poliție și l-a rănit pe un altul prin atacul efectuat de „mișcarea de rezistență”, a declarat Ministerul Apărării al Ucrainei despre atacul din 27 iulie.

Victimele asasinilor ucraineni

Între timp, Herson, primul oraș mare care a căzut în mâinile rușilor, a fost unul din focarele în care și-a făcut simțită prezența mișcarea de rezistență.

De la sosirea forțelor lui Putin, sute de localnici au fost reținuți și torturați, cadavrele lor ieșind la iveală săptămâni mai târziu.

Așa că, după ce un oficial pro-Moscova a cerut Rusiei să înființeze o bază militară, la scurt timp după au apărut afișe cu o recompensă de 15.000 de lire sterline pentru moartea sa.

Printre asasinările recente din Herson se numără Putin Vitaly Gura, un oficial împușcat mortal în biroul său.

image

Dmitri Savlucenko, șeful departamentului de familie, tineret și sport al administrației militare-civile din Herson, a fost ucis cu o bombă. Explozia a incendiat două mașini și a spulberat geamurile unei case cu patru etaje din apropiere.

Colaboratorul lui Putin, Askyar Laishev, care a lucrat pentru serviciile secrete ucrainene înainte de trece de partea rușilor în 2014, a fost eliminat într-o explozie cu mașină-capcană la Lugansk în iulie.

Asasinii îi îndepărtează pe aliații lui Putin și în misiuni curajoase pe teritoriul Rusiei.

Oficialul local pro-Putin, Volodimir Saldo, se află în spitalul din Moscova după ce a fost otrăvit, în timp ce fostul șef adjunct al Kremlinului, Vyacheslav Volodin, în vârstă de 58 de ani, a scăpat de moarte după ce rachetele ucrainene au lovit un birou din Donețk în care se afla la doar câteva minute după ce a plecat.

Și activistul și bloggerul pro-rus Valery Kuleshov a fost asasinat, un individ care dorea să devină șef de poliție în cadrul forțelor de ocupație deși nu avea pregătire.

Una dintre primele victime ale mișcării de rezistență ucrainene a fost Vlodimir Struk, un primar pro-rus care a fost încântat că Rusia a invadat Ucraina. Acesta a fost răpit de acasă și împușcat în inimă.

image

Apropiații lui Putin care au fost uciși / Foto The Sun

Numiți „siloviki” sau „stongmen” (oameni puternici), acest grup de miliardari ruși influenți s-au săturat de pagubele economice cauzate de războiul din Ucraina.

Profesorul Michael Rochlitz, de la Economie Instituțională, la Universitatea din Bremen din Germania, a spus că elitele (miliardarii ruși) ar putea acționa dacă Putin ar lansa o lovitură nucleară asupra Ucrainei sau ar încerca să provoace o țară NATO și să transforme conflictul în al treilea război mondial.

Putin ar putea fi ucis doar de un rus

De asemenea, există rapoarte conform cărora Vladimir Putin s-ar putea afla în spatele morții Dariei Dugina. Atât ea, cât și tatăl ei, Alexander Dugin, au criticat în mod repetat Kremlinul pentru că nu a acționat mai dur în campania sa militară din Ucraina.

Anders Aslund, economist și expert rus, a declarat: „Având în vedere apetența lui Putin pentru operațiunile cu stindard fals, cel mai probabil el a ordonat aruncarea în aer a lui Dugin, făcând să pară că au facut-o ucrainenii, în timp ce fiica lui Dugin a fost cea asasinată.”

Acesta susține că Dughina nu va fi ultima și că vor urma mai mulți apropiați ai președintelui rus. Expertul susține că lațul se strânge în jurul lui Putin.

„[Asasinarea lui] ar putea fi făcută de cineva care poartă un pașaport rusesc în buzunar. Acest lucru ar putea fi dus la capăt de o persoană sau un grup de oameni din serviciile speciale ruse”.

„Asasinarea ar putea fi făcută de cei care cred că Putin dăunează Rusiei confruntându-se cu Occidentul prin războiul din Ucraina sau de cei care cred că nu este suficient de dur în această luptă”.

Expertul compară situația cu cea din Germania nazistă, precizând că „Nemților le-a luat 4 ani să încerce să-l elimine pe Hitler, și fără succes”.

Atacurile din spatele liniilor rusești sunt responsabilitatea serviciului de informații militare, cunoscut sub numele de HUR, și a Forțelor de operațiuni speciale ale Ucrainei.

Mișcarea de rezistență este organizată pe o structură celulară, grupurile fiind separate unele de cealalte, astfel încât, chiar și supuși torturii, luptătorii capturați nu vor putea da în vileag personaje-cheie.

Fiecare din unitate are un rol separat de jucat, de la cercetarea unei ținte, culegerea de informații despre mișcările unei ținte și până la efectuarea propriu-zisă a asasinării.

„Cred că Rusia va avea piedici considerabile în încercarea de a stabili orice fel de administrație stabilă”, a spus Michael Kofman, director pentru studiile rusești la Centrul pentru Analize Navale, un think-tank din Washington.

„Pentru că, probabil, colaboratorii cei mai proeminenți vor fi asasinați, iar alții vor trăi cu frică.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...