Ascensiunea şi decăderea producătorului de telefoane mobile Nokia, prezentate într-un serial TV

Ascensiunea şi decăderea producătorului de telefoane mobile Nokia, prezentate într-un serial TV

Un nou serial TV, al cărui titlu provizoriu este "Mobile 1.0", va prezenta ascensiunea şi decăderea producătorului finlandez de telefoane mobile Nokia, a relatat luni site-ul revistei Variety.

Compania Rabbit Films a început deja producţia la "Mobile 1.0", un serial TV care va explora în şase episoade ascensiunea meteorică a companiei finlandeze Nokia, devenită lider mondial în industria producătorilor de telefoane mobile înainte de o decădere dramatică.

Noul serial TV, turnat în limbile engleză şi finlandeză şi filmat în Statele Unite şi în Finlanda, va fi lansat în prima parte a anului 2022 pe serviciul scandinav de streaming C More, înainte de a avea premiera pe postul MTV3. Serviciul de streaming C More a obţinut şi drepturile de difuzare la cerere pentru ţările scandinave şi baltice. Rabbit Films deţine celelalte drepturi de distribuţie pe plan internaţional.

"Mobile 1.0" este prima producţie TV care va prezenta dezvoltarea companiei finlandeze de produse electronice Nokia, de la o mică afacere până la transformarea într-un jucător global în industria telefoanelor mobile, în care a învins branduri uriaşe şi deja consacrate pe această piaţă. Primul sezon se va concentra pe anii 1988-1990, când tehnologia dedicată telefoanelor mobile se afla încă în perioada sa de "copilărie".

În centrul acţiunii se vor afla câţiva tineri avocaţi care vor să se impună în faţa colegilor lor de breaslă din companii multinaţionale foarte bogate, ingineri perseverenţi care dezvoltă produse noi şi revoluţionare, intrigi de culise şi rivalităţi personale, dar şi un CEO al cărui curaj a salvat întreaga companie după moartea tragică a predecesorului său.

În noul serial TV vor juca Satu-Tuuli Karhu - în rolul Katarinei Tammi, o tânără avocată care lucrează în departamentul juridic al companiei, Emil Kihlstrom - interpretul personajului Aki Makkonen, un fost coleg de universitate al Katarinei, care ascunde un mare secret, Aku Sipola - în rolul Risto Salminen, un inginer talentat şi excentric, hotărât să creeze un nou tip de telefon mobil, Oona Airola - în rolul soţiei lui Risto, şi Sampo Sarkola - care va interpreta personajul Jorma Ollila, CEO-ul vizionar care a dus compania Nokia pe culmile succesului.

Serialul are la bază cercetări extensive şi interviuri cu persoane implicate în istoria companiei finlandeze.

"Mobile 1.0" este scris şi regizat de Maarit Lalli şi va beneficia de o finanţare suplimentară oferită de Finnish Impact Film Fund. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…