Asociația lui Novak Djokovici, care se luptă ca Halep să aibă un proces corect, face revoluție în tenis

Asociația lui Novak Djokovici, care se luptă ca Halep să aibă un proces corect, face revoluție în tenis

Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (PTPA), fondată de Novak Djokovici pentru ca sportivii să aibă mai multe alternative prin care să lupte pentru drepturile lor, a anunțat mai multe măsuri revoluționare.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Foto EPA EFE

După ce a sărit în apărarea Simonei Halep, PTPA se gândește acum și la jucătorii mai slab clasați. Conform ProSport, Asociația fondată de Djokovici a propus mai multe măsuri care să ducă la bunăstarea tuturor tenismenilor, nu doar a celor de top : „Toți jucătorii profesioniști de tenis ar trebui să își poată câștiga existența concurând la turnee. I-am auzit pe mulți dintre voi întrebând ce face PTPA pentru ca acest lucru să devină realitate.

Iată care sunt domeniile principale pe care ne concentrăm pentru a îmbunătăți economia acestui sport pentru TOȚI jucătorii! PTPA negociază cu organismele de conducere ale tenisului pentru a crește premiile în bani și veniturile jucătorilor.

Novak Djokovici și Simona Halep, după câștigarea Wimbledon. Foto Facebook

Novak Djokovici și Simona Halep, după câștigarea Wimbledon. Foto Facebook

De asemenea, negociem reduceri și oferte pentru a diminua costurile pe care le suportă sportivii în timp ce concurează la turnee. Toți jucătorii profesioniști de tenis ar trebui să își poată câștiga existența concurând la turnee. Nu în ultimul rând, platforma de servicii a PTPA le va oferi jucătorilor noi servicii și resurse pentru a le face viața mai ușoară în circuit”, a anunțat PTPA.

După suspendarea provizorie a Simonei Halep, depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, PTPA și-a luat un angajament ferm pentru a o sprijini pe româncă: „PTPA se angajează să asigure că Simona Halep, la fel ca orice alt jucător, va avea parte de un recurs corect și complet. Vom lupta pentru drepturile sale și vom pleda pentru corectitudine și transparență pentru toți jucătorii”, a fost mesajul transmis de PTPA, însă verdictul instanțelor întârzie în cazul de dopaj al româncei.

Nume mari în asociație

Asociația lui Novak Djokovici se confruntă însă și cu piedici : „Nu am fost acceptaţi sau incluşi de organizatorii de Mare Şlem, ATP sau WTA, aşa că asta face lucrurile dificile”, a afirmat Djokovici, deținător a 22 de titluri de Grand Slam.

În conducerea PTPA au fost cooptate recent mai multe nume mari. Alături de Djokovici, din Comitetul Executiv, organismul de conducere al acestei asociaţii, mai fac parte alţi şapte jucători importanți: Ons Jabeur (Tunisia), Paula Badosa (Spania), Hubert Hurkacz (Polonia), John Isner (SUA), Bethanie Mattek-Sands (SUA), Vasek Pospisil (Canada) şi Saisai Zheng (China).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...