Asociaţia Medicilor de Ambulator îi solicită ministrului Sănătăţii o practică unitară privind vaccinarea anti-COVID

Asociaţia Medicilor de Ambulator îi solicită ministrului Sănătăţii o practică unitară privind vaccinarea anti-COVID

Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator i-a solicitat, miercuri, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, o practică "unitară" privind campania de vaccinare voluntară împotriva SARS-CoV-2 a personalului medical şi auxiliar din unităţile sanitare, susţinând că această acţiune este "mult prea importantă" pentru a fi tratată "heirupist".

"Anunţul despre vaccinare s-a făcut prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, dar maniera a fost neunitară. Au existat judeţe în care nu s-a făcut anunţul sau s-a făcut trunchiat, doar către o parte a medicilor de familie, ceilalţi furnizori fiind complet uitaţi (vezi Bucureşti, Ilfov, Prahova, etc)", potrivit unui comunicat al acestei asociaţii, transmis AGERPRES.

Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator susţine că termenul de trimitere al catagrafiilor a fost "complet nerealist", adresa fiind trimisă pe 16 noiembrie după-amiaza cu termen de răspuns 17 noiembrie, ora 12,00 (DSPMB), în condiţiile în care nu au fost anunţaţi toţi furnizorii de servicii medicale.

"Considerăm că acţiunea de vaccinare a personalului medical împotriva SARS-COV2 este mult prea importantă pentru a fi tratată în acest mod heirupist, fiind necesară o abordare mult mai aplicată pentru a obţine rezultatele dorite. (...) Vă solicităm elaborarea unei practici unitare la nivelul ţării care să poată garanta atât eficienţa măsurii, cât şi transparenţa acesteia", a transmis asociaţia.

Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator a formulat câteva propuneri, pe care le consideră esenţiale pentru succesul campaniei de vaccinare: stabilirea unui termen realist pentru colectarea datelor (de exemplu, 30 noiembrie); crearea la nivelul fiecărei DSP a unei adrese de mail dedicate, afişată la loc vizibil pe site-ul acestora, preferabil pe homepage, eventual cu link, şi pe pagina www.ms.ro; afişarea pe site-urile DSP a formularelor de catagrafie, cu menţionarea expresă în acestea a celor care refuză vaccinarea.

"Solicităm aceste lucruri deoarece este evident că la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică nu există baze de date actualizate cu datele de contact ale tuturor furnizorilor de servicii de sănătate din judeţele respective, deşi la nivelul RUCM ar trebui să fie înregistraţi cu toţii", se arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale