Asociația Presei Române solicită președintelui să nu promulge legea care prevede eliminarea taxei radio-tv

Asociația Presei Române solicită președintelui să nu promulge legea care prevede eliminarea taxei radio-tv

Asociația Presei Române solicită președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea care prevede eliminarea taxei radio-tv, se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

 "Decizia politică de desființare a taxei radio-tv este o inițiativă eminamente populistă și periculoasă, care va modifica radical existența autonomă și independența serviciilor publice de media din România", se arată în comunicat.

Asociația Presei Române (ASOP.RO) își exprimă "totalul dezacord cu această măsură, deoarece scopul ei nu este acela de a aduce economii pentru cetățeni, așa cum insidios se afirmă, ci doar de a periclita grav dreptul acestora la informare corectă și echidistantă".

Potrivit sursei citate, "după cum o demonstrează experiența altor state europene, după anularea taxelor, serviciile publice de radio și televiziune au fost expuse unor abuzuri politice grave, care deformează misiunea și caracterul acestora".

ASOP.RO afirmă că obligația cetățenilor de a plăti o taxă destinată posturilor publice "trebuie percepută și în România la fel ca în Europa: ca o contribuție, în regim de solidaritate socială, la finanțarea acestora și ca un act de solidarizare a publicului cu valori sociale unanim acceptate".

"Asociația Presei Române (ASOP.RO) se alătură astfel demersurilor organizațiilor profesionale, din țară și internaționale, care condamnă inițiativa Partidului Social Democrat, considerată unanim ca o ignorare a interesului cetățeanului și un atac la misiunea de informare nepartinică pe care o au posturile publice de radio și televiziune și cere insistent președintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge legea care prevede eliminarea acestor taxe", se subliniază în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!