Asociaţia Română a Magazinelor Online a numit trei ambasadori români ai digitalizării

Asociaţia Română a Magazinelor Online a numit trei ambasadori români ai digitalizării

Asociaţia Română a Magazinelor Online a numit trei ambasadori români ai digitalizării, respectiv senatorul Mircea Cazan, preşedinte al Comisiei pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, precum şi Victor Negrescu, vicepreşedinte al Comisiei de educaţie şi cultură din Parlamentul European, a afirmat, joi, Florinel Chiş, preşedintele Asociaţiei, la prima ediţie a evenimentului Ziua Naţională a Comerţului Electronic.

Sabin Sărmaş a precizat că această nominalizare vine ca urmare a unui efort colectiv al instituţiei pe care o reprezintă.

"Este un efort colectiv care se vede ca urmare a unor oameni din mai multe instituţii publice, care au înţeles să schimbe mentalitatea în România în această perioadă şi să ne sprijine în a demara proiecte care fie erau oprite, puse pe hold de multă vreme, fie am reuşit împreună să generăm iniţiative noi, care au reuşit să ne ofere acea rezilienţă despre care vorbim foarte mult în ultima perioadă. Dincolo de asta, cred că este important să reuşim să colaborăm strâns cu toate instituţiile, pentru a duce lucrurile la următorul nivel", a arătat şeful Autorităţii pentru Digitalizarea României.

La rândul său, Victor Negrescu a arătat că este nevoie să creştem calitatea procesului educaţional, cu ajutorul instrumentelor digitale.

"Împreună cu echipa mea, de la începutul anului am lucrat la un proiect important, mă refer la o serie de măsuri la nivel european pentru sprijinul educaţiei digitale. Am iniţiat un proiect-pilot, finanţat de Comisia Europeană cu 2,4 milioane de euro, pentru accesibilizarea cu instrumente digitale a zonelor de educaţie, mai ales a zonelor izolate, am creat prima tabletă educaţională românească cu mai mulţi parteneri care au sprijinit acest demers şi acest proiect devine un reper la nivel european", a precizat Negrescu.

El a menţionat că a solicitat în Parlamentul European ca 10% din Planul European pentru Relansare Economică să fie alocat către educaţie.

Reprezentanţi ai autorităţilor şi mediului de afaceri au discutat pe tema viitorului comerţului electronic din România în cadrul primei ediţii a Zilei Naţionale a Comerţului Electronic, organizată joi de Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO).

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a fost partener media al evenimentului.

Parlamentul României a adoptat, în acest an, Legea nr. 144/2020 prin care data de 15 octombrie a fost instituită drept Ziua Naţională a Comerţului Electronic. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…