Aspecte insolite ale alegerilor legislative din Germania: nudism, supă de cartofi și limitarea prețului berii

Aspecte insolite ale alegerilor legislative din Germania: nudism, supă de cartofi și limitarea prețului berii

Alegerile legislative din Germania, considerate de presa internațională drept "plictisitoare", în contextul în care Angela Merkel pare să aibă deja promis un al patrulea mandat de cancelar, sunt însă marcate în acest an și de câteva aspecte insolite, precum limitarea prețului berii, promovarea nudismului și supa de cartofi, a relatat miercuri AFP.

Merkel, cartofi și cosmos

La opt ani după ce a dezvăluit lumii întregi că unul dintre preparatele sale culinare preferate este supa de cartofi, cancelarul Angela Merkel, deloc vorbăreață atunci când vine vorba despre viața ei privată, a dezvăluit de curând rețeta pe care o folosește. "Strivesc mereu cartofii cu o presă de piure, niciodată cu un mixer. În acest fel, rămân mereu câteva bucăți mici (de cartofi, n.r.) în compoziție", a declarat Angela Merkel, considerată cea mai puternică femeie din Europa, într-un interviu acordat popularei reviste Bunte.
Angela Merkel a vorbit într-o conferință de presă dedicată copiilor și despre câteva aspecte nebănuite ale personalității sale, mărturisind că animalele ei preferate sunt "aricii, elefanții și iepurii de câmp", că adoră "spaghetele bolognese" și că hobby-ul ei preferat constă în "cultivarea cartofilor".

În ceea ce privește meseria pe care și-ar fi dorit să o profeseze, Angela Merkel a spus că ar schimba funcția de cancelar al Germaniei cu aceea a unui "astronaut care zboară în jurul Terrei".

Limitarea prețului berii

Înființat în 2004 dintr-o inițiativă a revistei germane de satiră Titanic, Die PARTEI (Partidul, în limba germană — n.r.) vrea să frâneze inflația prețului berii. Această formațiune politică dorește ca tribunalele germane să îi considere pe ruși "vinovați pentru tot", de la "neplata chiriei" și până la "întârzierea trenurilor".
Die PARTEI (acronim de la "Partidul pentru muncă, Statul de drept, protejarea animalelor, promovarea elitelor și inițiativa populară") a reușit să îl aleagă la europarlamentarele din 2014 pe fondatorul său, Martin Sonneborn, în Parlamentul European, grație unor sloganuri precum "Merkel e proastă", "Merkel e grasă" și "Nu Europei, Da Europei".

Regim pentru slăbit

Liderul liberalilor din FDP, carismaticul Christian Lindner, în vârstă de 38 de ani, se prezintă pe afișele de campanie în fotografii alb negru, cu barbă de trei zile și o privire fermă.
Dar, înainte de a se baza pe aspectul lui fizic, Christian Lindner a fost un adolescent supraponderal, a dezvăluit el în cotidianul Bild: "La 14 ani, cântăream aproape 100 de kilograme, deși aveam cel puțin 10 centimetri sub înălțimea medie".

Dar, după un regim draconic și o cură de jogging, a pierdut 30 de kilograme. "Acum, măsor 1m86 și cântăresc 80 de kilograme", a dezvăluit Christian Lindner.

Pe rețelele de socializare, ironiile la adresa liderului FDP nu lipsesc deloc, precum un slogan adaptat după acela al unui site dedicat întâlnirilor online: "La fiecare 11 secunde, un liberal se îndrăgostește de el însuși".

Fără cămașă și fără pantaloni

Gregor Gysi, unul dintre liderii stângii radicale germane, deploră faptul că practicarea nudismului este în declin și face campanie pentru readucerea ei în preferințele publicului actual.
"Păcat că nudismul pierde teren puțin cât puțin, pentru că #FKK (cuvântul german pentru nudism, n.r.) era o practică ce avea o anumită clasă și nu era neapărat erotică", a scris el pe Twitter, în vara acestui an.

Întrebat de jurnaliștii germani dacă ar îndrăzni să facă o baie de soare complet gol în public, Gregor Gysi a evitat cu prudență o astfel de idee: "există limite pentru toate lucrurile".

Hip-hop în Bundestag

Înființat în mai 2017 la Berlin, partidul Die Urbanen (Urbanii, n.r.) vrea să introducă cultura hip-hop în Bundestag, considerând că acest stil muzical reprezintă "o mișcare de emancipare globală". Principiile sale — participare, împlinire personală, competiție creativă, critica puterii — ar trebui să contribuie la rezolvarea conflictelor politice "într-o manieră colectivă și non-violentă". Obiectivele formațiunii politice: dreptate și egalitate. Grație stilului hip-hop.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”