Assange susține că se va preda poliției britanice în cazul pierderii procesului împotriva Marii Britanii și Suediei

Assange susține că se va preda poliției britanice în cazul pierderii procesului împotriva Marii Britanii și Suediei

Fondatorul controversatului site WikiLeaks, Julian Assange, refugiat la Ambasada Ecuadorului din Londra din 2012, a anunțat joi că este dispus să se predea poliției britanice în cazul unui arbitraj nefavorabil din partea grupului de lucru al ONU cu privire la detenția sa arbitrară, potrivit AFP.

'Dacă ONU anunță mâine că eu am pierdut procesul împotriva Marii Britanii și Suediei, voi părăsi ambasada vineri la prânz pentru a fi arestat de poliția britanică', a declarat Assange într-un comunicat.

'Dar dacă totuși câștig și se recunoaște faptul părțile au acționat împotriva mea în mod ilegal, aștept să-mi fie restituit imediat pașaportul și să se pună capăt oricărei noi tentative de arestare a mea', a adăugat el.

Australianul de 44 de ani este acuzat de un presupus viol în Suedia , care ar fi fost comis în regiunea capitalei Stockholm în august 2010. Din iunie 2012, el s-a refugiat la Ambasada Ecuadorului din Londra.

Vizat de un mandat de arestare european, el refuză să meargă să-și apere cauza în Suedia de teama de a fi extrădat în SUA, unde i s-ar putea reproșa publicarea de către WikiLeaks în 2010 a circa 500.000 de documente top secret cu privire la Irak și Siria și 250.000 de documente diplomatice.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

4 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic