ASSMB: 88 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 - internaţi la Spitalul Colentina; 305 - la Spitalul 'Victor Babeş'

ASSMB: 88 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 - internaţi la Spitalul Colentina; 305 - la Spitalul 'Victor Babeş'

La Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", care dispune de 420 de paturi, sunt internate 305 persoane, dintre care cinci se află la terapie intensivă, iar la Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 88 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 11 se află la ATI şi 22 sunt pacienţi asimptomatici, care aşteaptă negativarea testelor în spital, fără a primi un tratament specific, informează marţi ASSMB.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în cursul zilei de marţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", care dispune de 420 de paturi, sunt internate 305 persoane, dintre care cinci se află la terapie intensivă.

"De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.310 persoane, din Bucureşti şi din ţară, din care 1.753 confirmate cu COVID-19. Din cei 1.456 de bolnavi externaţi până la această dată din Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Dr. Victor Babeş', 752 sunt din Bucureşti, restul de 704 fiind pacienţi cu domiciliul în alte localităţi din ţară. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Dr. Victor Babeş' este de 1.404, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România", precizează sursa citată.

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 88 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 11 se află la terapie intensivă, iar 22 sunt pacienţi asimptomatici, care aşteaptă negativarea testelor în spital, fără a primi un tratament specific.

"În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 564 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 283 din Bucureşti-Ilfov şi 281 din celelalte judeţe ale ţării. Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcţionare pentru 445. Menţionăm faptul că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o Secţie de boli infecţioase", arată ASSMB.

De asemenea, conform comunicatului citat, la Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", spital suport COVID, situaţia este neschimbată faţă de raportarea precedentă. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

"În acest moment, numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în cele trei spitale ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.367. Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.800 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19", se mai arată în comunicatul ASSMB. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...