Ăsta ar trebui să demisioneze azi! Curtea de Apel Craiova a respins definitiv cererea procurorului general Bogdan Licu de anulare a adopției Sorinei!

Ăsta ar trebui să demisioneze azi! Curtea de Apel Craiova a respins definitiv cererea procurorului general Bogdan Licu de anulare a adopției Sorinei!

Ăsta ar trebui să demisioneze azi! Curtea de Apel Craiova a respins definitiv cererea procurorului general Bogdan Licu de anulare a adopției Sorinei! Magistrații Curții de Apel Craiova au respins joi cererea procurorului general Bogdan Licu de anulare a adopției Sorinei, fetița din Baia de Aramă, a declarat pentru G4Media.ro avocata Claudia Postelnicescu, reprezentanta familiei Săcărin, care a adoptat-o pe fetiță.

Decizia e definitivă și nu poate fi atacată.

Parchetul General a trimis miercuri Curţii de Apel Craiova noi motive pentru care cere revizuirea sentinței de adopție a Sorinei Lucan. Într-un document obţinut de G4Media.ro, procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, semnalează mai multe nereguli cu privire la procedura prin care copila din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie unei alte familii şi nu asistentului maternal.

Inițial, Bogdan Licu a cerut instanței, pe 24 iunie, emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să se revizuiască decizia judecătorească prin care minora a fost încredințată cuplului de români stabilit în SUA.

Parchetul General arată, în motivele pentru care cere revizuirea sentinței de adopție a Sorinei Lucan, că ”interesul superior al minorei implică, în primul rând, stabilitate” și că ”mediul în care minora a crescut şi s-a dezvoltat timp de aproape 7 ani, începând cu vârsta de 1 an şi 2 luni, creează certitudinea că aceasta vede în familia Şărămăt familia sa naturală”.

În cererea de revizuire obținută de G4Media.ro, Parchetul general notează că familia Șărămăt a preluat în plasament în 2012 doi copii minori, însă a putut adopta doar unul. Cele două fetițe, subliniază Parchetul, ”au fost botezate în aceeaşi zi, au mers împreună la grădiniţă şi, în prezent, la şcoală, dorm împreună în aceeaşi cameră şi în acelaşi pat, poartă aceleaşi haine, au aceleaşi jucării, au fost plecate împreună în vacanţe şi nu au fost niciodată despărţite, între acestea creându-se o legătură fraternă”.

Avocata familiei Săcărin: Simțim o foarte mare presiune din partea procurorului general și a SIIJ

Avocata familiei Săcărin, Clara Istrate, a declarat, pentru Newsweek România, că se bucură că s-a aplicat legea, după ce Curtea de Apel Craiova a decis să respingă revocarea adopției Sorinei, cerută de procurorul general.

SHARE
„Ne bucurăm foarte tare că a triumfat dreptatea în România și că sunt judecători care își păstrează independența în momentul în care iau o decizie. Sunt foarte bucuroasă că s-a aplicat legea. Toate demersurile domnului procuror general nu au nici o bază legală din punct de vedere civil, noi suntem aici într-un proces civil, iar procedura adopției este una foarte complicată pe care probabil foarte puțină lume o cunoaște. 

Simțim o foarte mare presiune pusă de procurorul general și SIIJ asupra tuturor și nu înțelegem de ce este apărată familia Șărămăt (familia ex-asistentei maternale, n.r.) de către procurorul general, care spune că au voie să facă orice ilegalitate”, a declarat, pentru Newsweek România, avocata Clara Istrate. 

La Judecătoria Slatina, unde se judecă cererea de emitere a unei ordonanțe președințiale, instanța nu a dat nici un termen. Acolo, magistrații trebuie să decidă dacă îi interzic Sorinei să părăsească România, până la finalizarea cercetării penale. 

 Familia Săcărin nu poate părăsi România oricum, întrucât pașaportul Sorinei a fost ridicat de Secția Specială, în ancheta care o vizează pe procuroarea Maria Pițurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

5 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral