Asta e AMERICA! Directorul FBI a ignorat recomandarea procurorului general anunțând ancheta privind e-mailurile lui Clinton (presă)

Asta e AMERICA! Directorul FBI a ignorat recomandarea procurorului general anunțând ancheta privind e-mailurile lui Clinton (presă)

E bine să citiți știrea asta prin prisma idioțeniilor care se întâmplă la noi. A secretomaniei excesive, dar și prin prisma acuzațiilor penalilor, că procurorii dau informații pe surse. Dar și prin prisma celebrului scandal WATERGATE! Însă aceasta este America! Și de aceea conduce lumea și este o democrație solidă! Pentru cei care vor citi această știre, un amănunt: fratele directorului FBI este contabilul Fundației Clinton! Directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey, a acționat împotriva recomandării șefei sale, procurorul general al SUA, Loretta Lynch, atunci când a anunțat public, vineri, deschiderea unei noi anchete cu privire la folosirea unui server privat de către Hillary Clinton, pe când aceasta conducea Departamentul de Stat, conform relatărilor de sâmbătă ale postului CNN și publicației New Yorker, care citează oficiali guvernamentali, transmite DPA.

Procurorul general (ministrul justiției) Loretta Lynch considera inadecvată dezvăluirea anchetei în curs, cu posibile implicații pentru unul din cei doi candidați prezidențiali, cu mai puțin de două săptămâni înaintea scrutinului de pe 8 noiembrie, afirmă oficialii citați.

Lynch i-a spus lui Comey să urmeze practica uzuală de a evita acțiunile care ar putea influența rezultatul alegerilor.

Vineri, James Comey a adresat o scrisoare Congresului în care anunța că FBI a început examinarea unor noi e-mailuri ce ar putea fi relevante pentru ancheta privind modul în care dna Clinton a gestionat informații clasificate în perioada în care a condus Departamentul de Stat .

Șeful FBI a declarat că s-a simțit obligat să facă publică respectiva informație.

Comey este republican, însă până acum a fost considerat neutru politic în exercitarea mandatului.

După o investigație de aproape un an, la recomandarea anchetatorilor, Departamentul Justiției a decis în luna iulie să închidă dosarul privitor la e-mailurile controversate ale candidatei democrate. James Comey i-a reproșat totuși atunci fostei șefe a diplomației că, prin utilizarea adresei de e-mail și a serverului private, a procedat "extrem de neglijent".



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…