Asta e armata cu care Putin amenință Europa și NATO?

Asta e armata cu care Putin amenință Europa și NATO?

Ca au avut sau nu succes, ivanii sunt consecventi si continua sa-si traforeze – ei singuri de capul lor – custi pe turelele tancurilor care sunt cu treaba prin Ucraina. Dupa rasunatorul “success” cu T 72B3 dotat cu astfel de “sistem pasiv de protectie”, evident ca turela sare tot la altitudini de unde revenirea necesita parasuta, a venit randul “bunicului” T 62 sa primeasca si el astfel de echipament inovator.

O coloana de T 62-uri de prin sudul Ucarinei a fost vazuta cu astfel de “sisteme”, facute de mana de ivani, marsaluind falnica pe drum.

Cum nastrusnica structura este amplasata deasupra turelei rezulta ca ivanilor le este frica de Javelin (top-atack) si de dronele “sinucigase” care tot de sus au prostul obicei sa atace. Sau poate ca ucrainenii au primit si ceva submunitii AT (desi n-am auzit de asa ceva).

Cert este ca dupa T 72B3 si T 80 a venit si randul T 62 sa incerce “inovativa” solutie gasita de pifanii rusi intru protectia impotriva imperialistelor arme AT.

Dar trebuie sa spunem ca inca de la inceputul conflictului din Ucraina, rusii au intrat in lupta cu niste bizarerii de sisteme pasive (cand scriu “sisteme” este deja prea mult) constand in placaje, bucati de lemn montate pe laterelele si radiatoarele vehiculelor, sperand ca totul va fi bine.

Ce sisteme active de protectie, ce blindaj reactiv, s-a revenit la metodele folosite in WW2: bucati de senile, saci de nisip, busteni pe tancuri. Asadar, cam asta-i armata rusa din zilele noastre, atat pot face, atat-i duce capul si tehnologia, atati bani au si singura intrebare care mai ramane de pus ar fi: cui ii mai este frica de forta militara a Rusiei? Cine mai da doi bani pe armata rusa? Ce sanse ar avea aceasta sleahta de hoti si violatori in fata unei armate NATO?

Dar rusii fac ce-au facut mereu inca de cand au ajuns la portile Europei, in urma cu sute de ani: fura, jefuiesc, violeaza, dar mare armata nu sunt. Fura la nivel individual: televizoare, boilere, boarfe de prin casele oamenilor, dar si la nivel de stat: table de la Azovstal si cerealele ucrainenilor, adica sunt neam de talhari, intr-un stat de talhari, dar ca militari sunt doar buni de nimic.

GeorgeGMT/ rumaniamilitary.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?