Asta e de DNA! Directoarea TAROM, demisă de PSD pentru că nu a vrut să anuleze curse care aduceau parlamentari la București în ziua moțiunii de cenzură?

Asta e de DNA! Directoarea TAROM, demisă de PSD pentru că nu a vrut să anuleze curse care aduceau parlamentari la București în ziua moțiunii de cenzură?

Asta e de DNA! Directoarea TAROM, demisă de PSD pentru că nu a vrut să anuleze curse care aduceau parlamentari la București în ziua moțiunii de cenzură? Mădălina Mezei a fost demisă marți din funcţia de director general al companiei aeriene Tarom. Consiliul de Administraţie al companiei l-a numit pe pilotul Valentin Gvinda în funcţia de director. Mădălina Mezei fusese numită director general de Consiliul de Administraţie al Tarom pe 19 iunie.

Universul.net  dezvăluie că în cadrul unei ședințe restrânse a liderilor PSD, ținută pe 9 octombrie, cu o zi înaintea votului pentru moțiunea de cenzură, s-a discutat posibilitatea ca TAROM să anuleze a doua zi patru curse interne cu destinația București. Este vorba de zborurile care decolau din Timișoara, Oradea, Baia Mare și Suceava.

Informația a fost confirmată de surse din PSD care au mai adăugat că a existat și un plan B. Și anume, ca în cazul în care nu pot fi anulate cursele invocându-se motive tehnice sau meteorologice, să fie cumpărate toate biletele rămase libere având în vedere că nu toți parlamentarii care urmau să se deplaseze la București își cumpăraseră bilete.

Scopul acestei mișcări a fost dezvăluit de Ludovic Orban, liderul PNL, miercuri seară la B1TV: parlamentarii care ar fi urmat să vină la București cu aceste zboruri să nu mai aibă cum să ajungă la timp pentru a vota moțiunea de cenzură și astfel să împiedice căderea Guvernul Viorica Dăncilă.

Nu se știu exact motivele pentru care planul nu a mai fost pus în aplicare, dar un scenariu vehiculat este că Mădălina Mezei, directorul general al TAROM, a refuzat să coopereze. Dealtfel, Mezei a și fost demisă din funcție, marți.

„Asta se vorbește la TAROM, să nu credeți că inventez”, a spus și Ludovic Orban, miercuri seară, la B1 TV. Înainte de declarația lui Orban, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la Antena 3 că nu este nimic adevărat și că directorul general TAROM a fost schimbat pentru că nu a vrut să semneze un contract pentru achiziția de avioane așa cum stabilise Consiliul de Administrație.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...