„Ăsta e motorul creșterii economice de aici”/Foarte corecta observație a lui Andrei Caramitru despre diferențele dintre români și europenii din vest

„Ăsta e motorul creșterii economice de aici”/Foarte corecta observație a lui Andrei Caramitru despre diferențele dintre români și europenii din vest

Andrei Caramitru a spus care sunt diferențele dintre români și europenii din vest.

Într-o postare pe Facebook, Andrei Caramitru a spus care este, de fapt, diferența între cetățenii români și cetățenii europeni din vestul continentului.

„Diferența dintre noi și europenii din vest e mare. Cheia e următoarea.

Acolo - fiecare își știe si își accepta locul in societate. Regulile sunt clare - vrei mai mult decât părinții tai? Faci un masterat și poate doctorat și te angajezi pe viață la Siemens. Nimeni nu vrea mai mult, nimeni nu se sparge în figuri. Toți trăiesc cu cât au, la nivelul lor, acceptat de ei. O societate hiper-ierarhică de zeci și zeci de generații.

Noi suntem de fapt mult mai apropiați de anglo-saxoni. Vrem tot timpul mai mult, nu suntem NICIODATĂ mulțumiți, toată lumea e in competiție cu toată lumea. Încercam sa găsim scheme orice ca să creștem. TREBUIE să facem bani și să îi arătam celorlalți.

Și tocmai asta e motorul creșterii economice de aici, de ce se întâmplă totuși să mergem bine ECONOMIC deși avem un stat inept total și care de fapt ne frânează.

Noi suntem de fapt ca texanii, NU ca europenii din vest. E FOARTE important de înțeles asta.“, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”