„Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual”/Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

„Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual”/Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

O femeie britanică care spune că a avut o relație cu controversatul influencer Andrew Tate a povestit pentru BBC cum acesta a încurajat-o să lucreze pentru compania sa de webcam, înainte de a deveni autoritar și violent.

„Este foarte dificil pentru că nu mă simt ca o victimă – toate alegerile pe care le-am făcut au fost de bună voie. Nu m-a băgat într-un sac, nu m-a aruncat în spatele unei camionete și nu m-a dus acolo”, spune Sophie.

„Dar el știa ce face. În ce moment manipularea emoțională sau psihologică se transformă în a te forța să faci ceva?”.

Andrew Tate – și fratele său Tristan – se află în arest în România, în timp ce poliția investighează acuzațiile de viol și trafic de persoane.

Procurorii susțin că cei doi au recrutat victimele seducându-le și pretinzând în mod fals că doreau să aibă o relație – ceea ce poliția a numit „metoda lover-boy”. Victimele erau apoi forțate sau manipulate să lucreze în industria de chat pentru adulți.

Sophie – nume fictiv – spune că exact asta i s-a întâmplat. Ea îi ajută acum pe procurori în ancheta lor.

Ea a declarat pentru emisiunea File on 4 de la BBC Radio 4 că Tate a abordat-o „complet din senin” pe Facebook și a fost foarte fermecător.

„M-a ademenit să cred că era cineva în care puteam avea încredere și cineva care voia cu adevărat să creeze o legătură cu mine”, explică ea.

Ea spune că discuțiile lor au fost tipice pentru două persoane care vor să se cunoască, fără semnale de alarmă. După ce a vorbit cu el online, ea a fost de acord să se deplaseze la locuința lui din capitala României, București.

„Eram într-o etapă a vieții mele în care totul mi se părea puțin plictisitor și cam anost, iar această idee de aventură părea pur și simplu atractivă”, explică ea.

Pe măsură ce relația lor s-a dezvoltat, Sophie l-a vizitat în mod regulat pe Tate în România. Acesta i-a spus că vrea să fie prietena lui, dar în curând a început să îi ceară să lucreze pentru el.

„De câteva ori mi-a spus: ‘Ar trebui să o faci, ai face o avere, dar nu trebuie să o faci dacă nu vrei să o faci. Eu câștig destui bani'”, a povestit Sophie.

„Dar el îmi amintea mereu că există această opțiune și asta a progresat în: ‘Dacă mă iubești, ai face-o’. Dacă ții la mine, ai face-o… putem face toți acești bani’. Și, în timp, în cele din urmă m-a determinat să mă gândesc: ‘Poate că are dreptate, poate că ar trebui să o fac'”.

Sophie mai lucrase în industria divertismentului pentru adulți înainte, așa că a fost deschisă la această sugestie. Dar ea spune că s-a simțit constrânsă și s-a temut că, dacă refuză, l-ar putea pierde.

Într-o pagină, acum ștearsă, de pe site-ul său, Tate descrie modul în care își conducea afacerea cu webcam – relatarea sa se potrivește în multe privințe cu cea a lui Sophie.

El își descrie meseria astfel: „Să întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să mă culc cu ea… să o fac să se îndrăgostească de mine, până la punctul în care ar face tot ce îi spun eu”. Videoclipul continuă: „Și apoi să o fac să apară pe webcam, ca să ne îmbogățim împreună”.

În deceniul în care spune că și-a condus studioul, el susține că mai mult de jumătate dintre angajații săi au fost prietenele sale și niciuna nu a lucrat în industria divertismentului pentru adulți înainte de a-l cunoaște. Relatarea lui Sophie contrazice acest lucru.

Sophie spune că a câștigat în jur de 800 de lire sterline pentru șase ore de muncă, din care Tate ar fi luat 50%. Reprezentanți ai industriei din România au declarat pentru BBC că acest lucru nu este neobișnuit pentru studiourile de webcam.

Cu timpul, Sophie spune că comportamentul lui Tate față de ea s-a înrăutățit. Ea susține că acesta a devenit din ce în ce mai autoritar, impunându-i amenzi în bani dacă ieșea în oraș fără permisiunea lui, și că a devenit violent.

„A fost o neînțelegere… m-a țintuit de perete și m-a pălmuit foarte tare, după care mi-a spus „târfă””, spune ea.

Ea a adăugat că sexul dur s-a transformat în ceva la care ea nu și-a dat consimțământul.

„Cea mai mare parte a violenței a fost de natură sexuală, este evident că este ceva ce îi place. Îi place să se simtă complet în control asupra femeii și să simtă că le poate lua viața în orice secundă. Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual”, explică ea.

„Eram atât de hotărâtă să vreau doar să îl mulțumesc și să vreau doar să fie fericit. Dar, privind în urmă, obișnuia să mă stranguleze, până la punctul în care am leșinat o dată și cred că atunci a intrat în panică pentru că știa că a mers prea departe.”

BBC a văzut mesaje și a ascultat înregistrări vocale trimise lui Sophie de către Tate, care par să susțină afirmațiile ei privind comportamentul său de control.

Sophie spune că în cele din urmă a părăsit relația după ce a avut un moment de luciditate că „a se simți constant inferioară lui” nu era corect.

„Mi-am dat seama că nu mai puteam trăi așa și că nu era normal. Trebuia să mă îndepărtez de el”, explică ea. „Îmi amintesc că eram la serviciu și eram atât de copleșită și nu mai simțisem niciodată un asemenea întuneric.”

Ea îl descrie pe Tate ca fiind un „om foarte complex”, care era foarte diferit de personajul pe care îl prezenta online – unde este cunoscut pentru declamațiile sale puternice, adesea filmat în timp ce fuma un trabuc sau era înconjurat de super-mașinile sale.

„Este foarte manipulator, îi lipsește cu desăvârșire orice fel de empatie. Este un narcisist, este așa 100%”, spune ea.

„Nu cred că este capabil din punct de vedere emoțional să simtă dragoste, pentru cineva sau pentru ceva, chiar și pentru familia sa, chiar și pentru fratele său – pur și simplu nu există nimic. În spațiul din creierul nostru în care simțim iubire, compasiune și empatie… [în al lui] este doar o gaură, nu este nimic acolo.”

BBC i-a transmis aceste acuzații lui Tate prin intermediul avocatului său, dar Mateea Petrescu, care se ocupă de solicitările de presă pentru frații Tate, a declarat că aceștia nu vor să comenteze aceste afirmații.

Anchetatorii din România au confirmat că șase femei au fost identificate ca potențiale victime ale traficului de persoane. Însă luna trecută, două dintre femei au negat public orice maltratare din partea fraților Tate, în timp ce alte femei au vorbit pozitiv pentru BBC despre timpul petrecut cu Tate.

Dar Sophie spune că unele dintre acestea sunt femei pe care Tate le-a tratat cu adevărat bine, în timp ce altele sunt încă sub controlul său.

„El este întotdeauna cu un pas înainte”, spune ea. „Va fi conștient de faptul că are nevoie de la fel de multe recenzii elogioase ca și de cele negative pentru a se apăra”.

„În egală măsură, vor exista fete care vor fi atât de îndrăgostite și spălate pe creier de el încât nu vor spune niciodată un cuvânt rău. Vor fi și unele care nu vor vorbi de frică pentru că el este amenințător”.




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa