Asta le-a arătat Bica pesediștilor în Comisia SRI de-au rămas muți?

Asta le-a arătat Bica pesediștilor în Comisia SRI de-au rămas muți?

Asta le-a arătat Bica pesediștilor în Comisia SRI de-au rămas muți? Așa cum a declarat țiitorul Fiolei, Claudiu Manda la Antena 3? Numele lui Dragnea mai apare într-un rechizitoriu al DNA! În dosarul Alinei Bica! În care scrie negru pe alb că Dragnea a fost un fel de codoș pentru Bica în relația cu Ioan Niculae. Robert Turcescu a publicat, în decembrie 2014, pe blogul său, o ordonanță a procurorilor DNA care arată ca aceștia au dispus disjungerea mai multor dosare din dosarul „Alina Bica-ANRP”. Potrivit documentului DNA, noile dosare au legatură cu mai multe cauze aflate pe rolul DIICOT, în care fosta procuroare-șefă Alina Bica ar fi intervenit pentru tergiversarea soluționării lor, în schimbul unor avantaje.

La pagina 3 a documentului se vorbește despre cazul afaceristului-inculpat Ioan Niculae, care a apelat la Liviu Dragnea să-l ajute cu o intervenție la procurorul-șef DIICOT, Alina Bica, pentru soluționarea favorabilă a dosarului său. În fapt, solicitarea lui Niculae era legată de tergiversarea soluționării dosarului până la apariția prescripției. Bica, se arată în document, a intervenit la nivelul procurorului de caz, cerându-i acestuia să oprească investigațiile pe care le derula în legatură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Liviu Dragnea. Răsplata: 3,5 milioane de euro pe care Niculae i le-a oferit Alinei Bica, la pachet cu promisiunea făcută împreună cu Liviu Dragnea că o vor sprijini să ajungă Procuror General.

Acest dosar disjuns, de dare de mită, la ce procuror o fi ajuns?

Preşedintele Comisiei de control a activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat, duminică, în emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3, că în urma audierilor a descoperit că au existat cazuri în care Serviciul Român de informații "a deraiat".

"Au fost declarații făcute la un moment dat de doamna Bica, de exemplu și spunea diferite aspecte. Și la un moment dat s-a oprit și a întrebat dacă există întrebări. Iar reacția noastră a fost << lasați-ne un pic să ne tragem sufletul că nu ne revenim.>>.  Nu aș vrea să dau foarte multe detalii. Cred că la momentul respectiv doamna Bica spunea că se făcuseră intervenții asupra domniei sale din partea unei persoane din conducerea SRI. (...) Eu cred că Serviciul Român de informații, și în perioada aceasta și în perioada anterioară, pe tot ce înseamnă protecție cibernetică, protecție anti-terorism, sunt atribuții pe care eu cred că și le-a făcut bine.

 Celelalte lucruri în care a fost angrenat serviciul sau anumite persoane din conducere le avem în sesizarea comisiei și vrem să le lămurim. Pentru că sunt mii de oameni care lucrează acolo și nu le stă bine să există o bănuială asupra întregii activități", a spus senatorul Claudiu Manda.









Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”