Ăsta venise pregătit/Primarul PNL din Vințu de Jos și administratorul unei firme, reținuți pentru fals în înscrisuri și delapidare

Ăsta venise pregătit/Primarul PNL din Vințu de Jos și administratorul unei firme, reținuți pentru fals în înscrisuri și delapidare

Primarul comunei PNL din Vințu de Jos (județul Alba), recent ales, și administratorul unei firme au fost reținuți marți de polițiștii din Alba pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Aceștia sunt acuzați că ar fi creat un prejudiciu în valoare de peste 400.000 de lei, în urma achitării unor expertize și studii de fezabilitate fictive, care ar fi trebuit să fie realizate în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă a unei comune.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au percheziționat luni sediul primăriei.

Anchetatorii aveau suspiciuni cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la delapidare.

”Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna decembrie a anului 2020, instituția, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat 5 contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăți comerciale, din municipiul București, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, din București, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică și studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei” se arată în comunicatul poliției.

Ulterior, cu toate că studiile nu au fost realizate, la nivelul instituției publice ar fi fost întocmite documente fictive de predare –primire și ar fi fost achitată întreaga sumă contractată.

Primarul Petru Ioan Barbu și administratorul societății au fost reținuți.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…