Aşteptările faţă de economia Ungariei au scăzut simţitor în luna mai

Aşteptările faţă de economia Ungariei au scăzut simţitor în luna mai

Aceasta este concluzia la care a ajuns studiul privind indexul de conjunctură economică din Ungaria, realizat cu sprijinul Uniunii Europene de Institutul de Cercetare Economică (GKI) de la Budapesta, citată de portalul HVG. Potrivit comunicatului GKI dat publicităţii luni, după o creştere de 8% în aprilie, a urmat o scădere de 5 puncte procentuale în luna mai.

În această lună, aşteptările mediului comercial au scăzut cu 5,5%, iar cele ale consumatorilor cu 9,5 procente. În ceea ce priveşte comerţul, cu excepţia exportului, în toate domeniile a scăzut nivelul încrederii în economia maghiară. Indexul încrederii în domeniul industrial a scăzut doar uşor şi în general transmite un optimism moderat. În ceea ce priveşte perspectivele producţiei şi a stocurilor indexul de conjunctură economică arată o scădere, la fel stă situaţia şi în ceea ce priveşte dorinţa de angajare a întreprinzătorilor și a crescut numărul angajaţilor care se tem de şomaj.

Cu toată acestea, situaţia generală în luna mai în ceea ce priveşte aşteptările mediului de afaceri nu este mai rea decât a fost în martie, înainte de creşterea optimismului în aprilie – notează HVG.

Székely Ervin, RADOR

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”