Astra, fosta campioană a României, dispare: Motivul prăbușirii formației din Giurgiu

Astra, fosta campioană a României, dispare: Motivul prăbușirii formației din Giurgiu

Fotbalul românesc e grav bolnav la nivel de cluburi și o dovadă clară în acest sens e situația dezolantă a unor grupări importante din ultimii ani. De pildă, Unirea Urziceni, fosta campioană a Ligii I, nu mai există, iar Oțelul Galați, cu o participare în grupele Ligii Campionilor, abia a revenit în eșalonul secund, după ce a dat faliment!

Ioan Niculae e dezinteresat de fotbal, după problemele sale cu legea, în ultimii ani.

Din păcate, tocmai asistăm la dispariția unui alt club important: Astra Giurigu. Fondat în 1921, adică acum 101 ani, acest club a avut cele mai bune rezultate din istorie cu Ioan Niculae în frunte. Astra a cucerit titlul, în sezonul 2015-2016 cu Marius Șumudică antrenor și a fost vicecampioana României, în stagiunea 2013-2014. Echipa mai are în palmares Cupa României (2013-2014) și Supercupa României (2014, 2016).

Acum însă, Astra e ciuca bătăilor în liga a treia! Și, potrivit gsp.ro , clubul tocmai a cerut retragerea din competiție și în „C“. „Având în vedere faptul că FIFA ne-a impus sancțiunea interdicției de înregistra transfera jucători, clubul a ajuns în situația de a nu-și putea constitui lotul. Ne aflăm în situația ingrată de a nu putea ieși din acest impas, deși nu datorăm sumele reclamate. Nu putem scăpa de sancțiunea impusă abuziv de FIFA și suntem în situația de a nu avea un lot complet de jucători. În acest condiții ne vedem nevoiți să solicităm retragerea din Campionatul Național Liga a 3-a“, se arată în cererea giurgiuvenilor, trimisă pe adresa FRF.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...