AstraZeneca anunță că retrage vaccinul COVID-19 la nivel mondial

AstraZeneca anunță că retrage vaccinul COVID-19 la nivel mondial

AstraZeneca a anunțat marți că inițiază retragerea la nivel global a vaccinului său COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile” din timpul pandemiei, relatează Reuters.

AstraZeneca retrage vaccinul Covid-19 - Foto Arhivă

Totodată, compania a menționat că va retrage autorizațiile de introducere pe piață a vaccinului Vaxzevria în Europa.

Deoarece între timp au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19, există un surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, a declarat compania, adăugând că acest lucru a dus la o scădere a cererii pentru Vaxzevria, care nu mai este fabricat sau furnizat.

Conform informațiilor din presă, producătorul de medicamente anglo-suedez a recunoscut în documente judiciare că vaccinul provoacă efecte secundare , inclusiv formarea de cheaguri de sânge și scăderea numărului de trombocite.

Potrivit Telegraph, solicitarea firmei de retragere a vaccinului a fost făcută pe 5 martie și a intrat în vigoare pe 7 mai, aceasta fiind prima publicație care a relatat această evoluție.

După o încetinire a creșterii și scăderea vânzărilor medicamentului COVID-19, AstraZeneca, listată la Londra, a început să se orienteze spre vaccinurile împotriva virusului sincițial respirator și spre medicamente împotriva obezității.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”