Astronautul Christopher Cassidy asigură că echipajul capsulei Soyuz nu are coronavirus, înainte de lansarea către ISS

Astronautul Christopher Cassidy asigură că echipajul capsulei Soyuz nu are coronavirus, înainte de lansarea către ISS

Astronautul american Christopher Cassidy a declarat miercuri, cu o zi înainte de lansarea capsulei spaţiale Soyuz MS-16 spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), că este absolut sigur că echipajul său nu are coronavirus, relatează DPA.

"Ne simţim fantastic", a declarat Cassidy la o conferinţă de presă televizată înainte de plecarea echipajului din care mai fac parte cosmonauţii Anatoli Ivanishin şi Ivan Vagner, prevăzută joi de pe cosmodromul din Baikonur, operat de Rusia în Kazahstan.

Cei trei au stat o lună în carantină.

Ei au răspuns întrebărilor jurnaliştilor din spatele unui geam, iar conferinţa de presă a fost filmată.

Jurnaliştii nu au avut voie în complexul de la Baikonur, ca măsură de precauţie.

Echipajul, care va petrece 196 de zile la bordul staţiei orbitale, nu are voie să-şi ia personal rămas-bun de la familii.

Zborul spre ISS, care orbitează la aproximativ 400 de kilometri deasupra Pământului, este programat să dureze patru ore şi jumătate.

Odată ajunşi la destinaţie, cei trei se vor alătura astronauţilor americani Andrew Morgan şi Jessica Meir şi cosmonautului rus Oleg Skripochka.

Săptămâna viitoare, la 17 aprilie, Morgan, Meir şi Skripochka sunt programaţi să revină pe Pământ.

ISS are ca misiune realizarea unor experimente ştiinţifice care ar fi imposibil de efectuat pe suprafaţa Pământului.

Lansarea rachetei Soyuz-2.1a, purtătoare a capsulei Soyuz MS-16, este prevăzută pentru joi la 11:05 ora Moscovei (08:05 GMT) de pe rampa 31, care poartă numele lui Iuri Gagarin, primul om care a zburat în cosmos. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...