Astronautul Frank Rubio și colegii săi cosmonauți s-au întors după 371 de zile în spațiu: „E bine să fii acasă"

Astronautul Frank Rubio și colegii săi cosmonauți s-au întors după 371 de zile în spațiu: „E bine să fii acasă"

După un record de 371 de zile în spațiu, astronautul Frank Rubio a aterizat împreună cu cei doi colegi cosmonauți în Kazahstan. În timpul misiunii sale - cel mai lung zbor spațial al unui astronaut NASA - Rubio a călătorit peste 157 de milioane de mile (250 de milioane de km) în jurul Pământului.

Frank Rubio și colegii săi cosmonauți au aterizat miercuri în siguranță în Kazahstan. FOTO NASA

Distanța parcursă este echivalentul a 328 de călătorii pe Lună și înapoi, precizează NASA .

„În timpul misiunii sale (...) Rubio a mers în trei plimbări în spațiu, a asistat la sosirea a 15 nave spațiale pe Stația spațială Internațională și a participat la nenumărate experimente științifice pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine spațiul și să facem viața mai bună pe Pământ. Rubio a revenit pe Pământ la bordul navei spațiale Soyuz MS-23, aterizând cu doi cosmonauți la sud-est de orașul îndepărtat Dzhezkazgan, Kazahstan”, a scris NASA pe Facebook, urându-le bun venit celor trei.

Aterizarea a avut loc miercuri, 27 septembrie, la ora 7.17 a.m.

Record: 371 de zile în spațiu

„E bine să fii acasă”, a spus Rubio, care, împreună cu colegii săi cosmonauți Serghei Prokopyev și Dmitri Petelin, a petrecut 371 de zile în spațiu notează BBC News .

După această experiență, astronautul Frank Rubio deține recordul pentru cel mai lung zbor spațial continuu din istoria SUA.

Misiunea celor trei era programată să dureze șase luni, dar o scurgere în capsula lor i-a obligat să aștepte o navă spațială de înlocuire, potrivit BBC News.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB