Atac armant asupra unei închisori din Mexic. 14 persoane au fost ucise, 24 de deținuți au evadat VIDEO

Atac armant asupra unei închisori din Mexic. 14 persoane au fost ucise, 24 de deținuți au evadat VIDEO

Cel puţin 14 persoane, dintre care zece gardieni, au murit duminică într-un atac armat asupra unei închisori din Ciudad Juarez, la graniţa cu Statele Unite, în timpul căruia au evadat cel puţin 24 de deţinuţi, informează AFP.

Conform informaţiilor furnizate de Biroul procurorului statului Chihuahua într-un comunicat, în atac au fost, de asemenea, rănite patru persoane.

Atacul a avut loc în dimineaţa zilei de duminică când oameni înarmaţi au sosit în vehicule blindate şi au deschis focul asupra gardienilor. În momentul atacului, familiile deţinuţilor aşteptau să intre în închisoare pentru a-şi vizita rudele.

Conform primelor elemente ale anchetei, scopul atacului a vizat facilitarea evadării unui grup de prizonieri. Cu ajutorul armatei, poliţiştii au făcut patru arestări. Sursa citată nu a precizat dacă este vorba de prizonieri evadaţi sau atacatori.

În închisoarea din acest oraş situat în nordul Mexicului se află membri ai braţelor armate ale cartelurilor Sinaloa şi Juarez, care se luptă pentru controlul asupra oraşului de mai bine de 15 ani.

Numeroase violențe

La începutul lunii octombrie 2022, cel puţin 18 persoane, inclusiv primarul unei municipalităţi, au fost ucise într-un atac armat miercuri la Totolapan, în statul Guerrero din sudul Mexicului, a declarat o sursă judiciară, citată joi de France Presse. Primarul de stânga al acestei municipalităţi de circa 4.300 de locuitori, Conrado Mendoza, este una dintre victimele acestui atac lansat în plină zi, într-o zonă afectată de numeroase violenţe legate de traficul de droguri.

Crimele, opera traficanților de droguri

Printre victime se numără şi tatăl său, care a fost el însuşi primar în urmă cu câţiva ani, potrivit surselor din poliţie. Două persoane au fost de asemenea r ănite în acest atac, a declarat procurorul Sandra Luz Valdovinos pentru televiziunea Milenio, fără alte detalii.

Potrivit presei mexicane, atacul este opera traficanţilor de droguri din statul Jalisco (vest), aliaţi ai puternicului cartel Jalisco Nueva Generacion. Aproximativ 94 de primari au fost deja asasinaţi în Mexic începând din 2000, potrivit organizaţiei Etellekt. Circa 340.000 de persoane au decedat de moarte violentă din 2006 în Mexic, când guvernul a desfăşurat armata pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”